"Людей накрутили": заступник голови Харківської ОДА — працівникам театрів

"Людей накрутили": заступник голови Харківської ОДА — працівникам театрів

"Людей накрутили": заступник голови Харківської ОДА — працівникам театрів
. Суспільне Харків

Працівникам театрів у Харкові виплатили заборговані гроші за лютий та частину за березень, запевняє заступник голови Харківської облдержадміністрації Антон Деньгуб.

22 березня він вийшов до учасників протесту біля Харківської ОДА та заявив, що проблему з боргами вирішили. За його словами, затримка із виплатами виникла через те, що не було рішення облради.

"19 березня усі борги по заробітних платах були виплачені за лютий та частково за березень. Усі питання про знищення театрів, що це остання заробітна плата, є дезінформацією. Ми тільки-но спілкувалися з керівниками восьми театрів Харкова, ми перебуваємо у повній комунікації та взаєморозумінні", — сказав Деньгуб.

театри
Суспільне Харків

На його думку "людей дезінформували".

"У мене тільки одне прохання, щоб ці процеси не політизувалися... Я ж бачу, людей накрутили, є сцена, є мікрофони, це організовано", — прокоментував він.

Чи визнають у Харківській облдержадміністрації, що озвучена головою ОДА Айною Тимчук інформація про 16,5 тисяч гривень середньої зарплати у театрах була помилковою, Деньгуб відповів:

"Я не можу говорити за голову ОДА. Я можу тільки зазначити, що наразі інформація щодо фінансування перевіряється Департаментом фінансів. Як тільки пан Овсянніков (директор Департаменту фінансів Сергій Овсянніков — ред.) вийде з лікарняного, ми зробимо відповідну заяву".

За його словами, решту березневої зарплати у театрах виплатять вчасно.

"Наразі виділено 54 млн, я розумію, що ця сума недостатня, але ми будемо готувати проєкти рішень, аби вчасно та в повному обсязі люди отримували зарплату. Я вас почув", — сказав мітингувальникам Антон Деньгуб.

театри
Суспільне Харків

"Це не те, що виділили один раз гроші — і все. Коли з'являються гроші, їх депутати розподіляють. Ми не кажемо про якісь скорочення. Запит на пів року — 73 млн, здається, виділили поки що 54 млн. Це технічне питання буде вирішене не нами, а власниками майна — обласною радою", — розповів Антон Деньгуб.

театри
Суспільне Харків

На зустрічі керівників театрів з представниками обладміністрації домовилися про пошук "системних рішень", каже заступник голови ОДА.

"Поки цих системних рішень немає. Звісно, будемо виплачувати заробітну плату, сфера буде функціонувати", — сказав Деньгуб.

театри
Суспільне Харків

Зарплату 19 березня отримали працівники восьми державних у театрально-концертних установ, повідомили в обладміністрації.

Що відомо

  • 11 березня депутати облради внесли зміни до бюджету на 2021 рік: на підтримку установ культури передбачили 54 млн грн. Коли у голови ОДА Айни Тимчук спитали, чому на підтримку театрів не можуть виділити більшу суму, вона зазначила, що і більше буде мало, а також повідомила, що середня зарплата працівників театрів складає 16,5 тисяч гривень. У театрах це спростували — і 22 березня працівники установ культури вийшли з протестом до Харківської ОДА.
На початок