Джима - 12-а в останній гонці сезону Кубка світу, перша перемога Тандреволл. Результати мас-старту

Джима - 12-а в останній гонці сезону Кубка світу, перша перемога Тандреволл. Результати мас-старту

Джима - 12-а в останній гонці сезону Кубка світу, перша перемога Тандреволл. Результати мас-старту
. AP Images

Пориви вітру спричинили серйозні проблеми на вогневих рубежах.

Останньою жіночою гонкою сезону став мас-старт у Естерсунді. Гонка, яка була під ризиком проведення через погодні умови - вітер на трасі змусив організаторів змістити її початок на 16:30.

Читайте також: Останні гонки біатлонного сезону перенесені. Усе через вітер в Естерсунді

Єдинею представницею України у мас-старті була Юлія Джима. Українська біатлоністка пропускала персьют для того, щоб підготуватися до заключного мас-старту і мала 18-й стартовий номер.

Для Юлії Джими гонка розпочалася чисто. Більшість лідерок відправилися на кола штрафу, у той час, як українка та ще вісім біатлоністок пройшли перший вогневий рубіж чисто. Погодні умови завадили багатьом спортсменкам відстріляти чисто і суттєво впливали на положення спортсменок до останнього вогневого рубежу.

Дивіться також: жіночий мас-старт етапа Кубка світу в Естерсунді

Після другої стрільби Джима захопила лідерство у гонці. Пройти другий вогневий рубіж чисто вдалося лише трьом спортсменкам - крім Джими це вдалося лише австрійці Дуні Здуч та шведці Лін Перссон. Лідерка заліку мас-старту Жюлія Сімон закрила лише 1 із 10 мішеней.

Проте пройти ще один вогневий рубіж чисто українці не вдалося. Джима потрапила під ще один порив вітру у цій гонці, закривши лише одну із 5 мішеней. Після виходу зі штрафних кіл українка втратила 13 позицій та відставала на 1 хвилину від проміжної лідерки Дінари Алімбєкової.

Джима втратила ще три позиції перед останньою стрільбою. І майже пройшла чисто вогневий рубіж, схибивши лише одного разу. Піднятися вдалося на 11-е місце - до топ-10 українці потрібно було відіграти менше 3 секунд. Проте замість цього Джима пропустила вперед німкеню Деніз Геррманн і фінішувала 12-ю.

Жіночий мас-старт та першу перемогу в кар'єрі на етапах Кубка світу здобула Інгрід Тандреволл. Вона зробила меншу кількість хиб, аніж білоруска Дінара Алімбєкава на останньому вогневому рубежі і випередила суперницю.

Естерсунд. Жінки. Мас-старт. Результати гонки

  1. Інгрід Тандреволл (Норвегія, 0+1+3+1) 34:53.1
  2. Дінара Алімбєкава (Білорусь, 1+2+0+3) +6.9
  3. Франціска Пройс (Німеччина, 0+1+4+1) +11.1
  4. Лєна Хекі (Швейцарія, 2+2+1+2) +15.0
  5. Уляна Кайшева (Росія, 1+1+2+1) +20.1
  6. Анна Сола (Білорусь, 1+1+3+3) +24.9

...

12. Юлія Джима (Україна, 0+0+4+1) +56.6

На початок