Обвинуваченого у замаху на вбивство бізнесмена у Рівному зупинили на КПП "Ужгород"

Обвинуваченого у замаху на вбивство бізнесмена у Рівному зупинили на КПП "Ужгород"

Оновлено
Обвинуваченого у замаху на вбивство бізнесмена у Рівному зупинили на КПП "Ужгород"
. Фото: ДПСУ

На КПП "Ужгород" прикордонники виявили рівнянина, якого обвинувачують у співорганізації замаху на вбивство рівненського бізнесмена. Він намагався потрапити в Україну зі Словаччини. У поліції Суспільному підтвердили: йдеться про Володимира Шевчука на прізвисько "Большой", він на сайті МВС зазначений як "особа, що переховується від суду".

Під час перевірки документів пасажирів легкового автомобіля, що прямував зі Словаччини, на одного з чоловіків спрацювала відомча база даних, — розповіла Суспільному речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

"Правоохоронці встановили, що 49-річного жителя Рівненщини розшукували за підозру в умисному вбивстві", — каже Олена Трачук.

Чоловіка передали поліцейським, розповіла речниця прикордонників.

Читайте також: Перевозив нелегальних мігрантів через кордон: на Закарпатті взяли під варту громадянина Грузії

Станом на 20 березня 2021-го Володимир Шевчук є у базі українського розшуку на сайті МВС

Підозрюваного у вбивстві чоловіка затримали прикордонники на КПП "Ужгород"
скріншот із сайту МВС.

У пресслужбі поліції Рівненщини Суспільному зазначили: обвинувачений перетинав кордон разом із адвокатом.

"Наразі можемо повідомити, що питання про затримання обвинуваченого та поміщення його під варту вирішується. Якщо це відбудеться, тоді вирішуватиметься питання про його конвоювання до Рівненського міського суду, де йому обиратимуть запобіжний захід", — каже речниця поліції Рівненщини Марія Юстицька.

Адвокат Володимира Шевчука Олег Головчак телефоном Суспільному підтвердив, що був зі своїм клієнтом у момент перетину кордону. Більш детальний коментар пообіцяв надати згодом.

14:10

Речниця поліції Рівненщини зазначила, що обвинуваченого затримали, з Рівного по нього вирушає конвой для перевезення в обласний центр.

Що відомо

  • 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні у Рівному нібито виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка. Згодом заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков повідомив, що вбивство було зімітоване.
  • Виконавців затримали того ж дня. Це двоє киян: Леонід Могилов та Анатолій Рикунов. Вони знаходяться в рівненському СІЗО. Підозри в організації замаху на вбивство вручили рівнянам Володимиру Шевчуку та Ігорю Мокринському. Ще одному рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують співучасть. Усіх трьох після того оголосили в розшук.
  • У січні 2019-го адвокат Володимира Шевчука клопотав у суді про скасування підозри його підзахисному. Однак, суд на це не пристав, вирішивши детальніше вивчити справу.

На початок