У двох херсонських школах оголосили про карантин - яка ситуація загалом

У двох херсонських школах оголосили про карантин - яка ситуація загалом

У двох херсонських школах оголосили про карантин - яка ситуація загалом
.

У Херсоні від 29-го до 31-го січня включно на карантин закрили 5-й клас у школі №14 та 1-й клас у школі №30. Причина - більше половини дітей у цих колективах захворіли на гострі респіраторні захворювання та застуду, розказує кореспондентам Суспільного головна спеціалістка міського управління освіти Тетяна Кошелюк.

У школі №14 заняття проходять у всіх класах, окрім 5-Б, половина дітей в якому захворіли на ГРВІ. Учні отримують домашні завдання через соцмережі. Навчання проходить дистанційно, розказує класна керівниця Віра Дзьоба:

"Переважно - це застуда. Діти почали кашляти, чхати. У деяких під час навчання почала підвищуватися температура. Тому ми були вимушені викликати батьків і передавати їм дітей під час навчання".

Директорка школи №14 Оксана Герасимова розповідає:

"У нашому закладі навчається 422 дитини. Відповідно до кількості дітей, які відсутні через захворювання, це приблизно 10 відсотків. Це дані за останні два дні. Щодо 5-Б класу: навчається 28 дітей, 14 хворіють. Відповідно - 50 відсотків відсутні, що і сприяло рішенню нашого закладу призупинити у цьому класі освітній процес".

Інформація про відвідування уроків учнями надходить у міське управління освіти щодня, розказує головна спеціалістка міського управління освіти Тетяна Кошелюк:

"На сьогодні на гострі респіраторні вірусні інфекції у нас захворіло 12 відсотків дітей. Це приблизно до 4 тисяч учнів. Ми будемо стежити за цим протягом тижня. Якщо буде збільшуватись кількість дітей, хворих на ГРВІ, ми призупинимо навчальний процес".

Директор обласного центру громадського здоров’я Юрій Ромаскевич повідомив наступне:

"На сьогоднішній день у нас 1 177 людей в області захворіло на грип. Епідемічний поріг не перевищено, тому про карантин не йдеться".

Оксана Хлєбус, Ігор Педченко.

На початок