Профспілка залізничників планує великий страйк. Коли та які можуть бути наслідки

Профспілка залізничників планує великий страйк. Коли та які можуть бути наслідки

Профспілка залізничників планує великий страйк. Коли та які можуть бути наслідки
. Фото ілюстративне: Unsplash

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України оголосила про проведення 31 березня попереджувальної акції "робота за правилами" на захист трудових прав і соціальних гарантій членів спілки. Через це цього дня ймовірні затримання та скасування поїздів.

"Одноголосне рішення про це у зв’язку з невиконанням вимог профспілки керівництвом АТ "Укрзалізниця" ухвалено 10 березня на спільному засіданні центрального штабу з організації та проведення акції "робота за правилами" із відповідними регіональними штабами", — йдеться у повідомленні профспілки.

Згідно з ним, організація вирішила зробити цей крок через спротив незаконним діям та бездіяльності керівництва товариства. Так, з 15 березня у виробничих підрозділах  розпочалася підготовча робота — вручення адміністрації актів, рапортів і докладних записок щодо порушень трудового законодавства, законодавства з охорони праці, інструкцій, що обумовлюють безпеку руху поїздів.

Зазначається, що через акцію 31 березня можуть бути призупинені чи скасовані поїзди.

"У зв’язку з чим, 31 березня 2021 року може бути затримано відправлення та прибуття поїздів, скасовано рейси та призупинено рух залізничного транспорту", — повідомили в організації.

Раніше профспілка наголосила на загостренні ситуації та надзвичайно високих ризиках суттєвого ущемлення трудових прав та інтересів спілчан і було створено центральний штаб з організації та проведення акції "робота за правилами".

Що відомо

  • Кабінет міністрів на засіданні 17 березня підтримав довгострокове припинення повноважень голови правління "Укрзалізниці" Володимира Жмака.
  • Пандемія негативно вплинула на пасажирські перевезення "Укрзалізниці". Так, у 2020 році вони скоротилися на 56%.

Читайте також

Укрзалізниця припинила висадку-посадку пасажирів та продаж квитків до Закарпаття

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок