Суд стягнув з Медведчука 768 грн на користь харківського видавництва

Суд стягнув з Медведчука 768 грн на користь харківського видавництва

Суд стягнув з Медведчука 768 грн на користь харківського видавництва
. Суспільне Харків

Народний депутат Віктор Медведчук, який вимагав заборонити розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", має сплатити по 768,40 грн судового збору на користь автора та видавництва "Віват".

Про це йдеться у рішенні апеляційного суду, який 19 березня частково задовольнив скарги Кіпіані та видавництва.

"Змінити рішення Дарницького районного суду від 19 жовтня 2020 року в частині розподілу судового збору по справі: стягнути з Медведчука Віктора Володимировича на користь Кіпіані Вахтанга Таймуразовича та Товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Віват" по 768 грн 40 коп. сплаченого судового збору", — оголосив головуючий суддя.

Київський апеляційний суд дозволив розповсюджувати книгу "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та скасував рішення суду першої інстанції, яким автора та видавництво зобов'язували видалити з книги інформацію про Медведчука.

Що відомо

  • Апеляційний суд оголосив рішення вдень 19 березня. Як пояснив адвокат Кіпіані В'ячеслав Якубенко, суд відніс до такого, що не відповідає дійсності, один фрагмент — про те, що "адвокат Медведчук у справі Стуса був наданим і підтримуваним держбезпекою". Адвокати чекають на повний текст рішення, щоб зрозуміти, з чого саме виходив суд. Реакції позивача на рішення суду поки не було.
Читайте також: "Три замовлення на секунду": у видавництві розповіли, як рішення суду популяризувало книжку Кіпіані

На початок