Литвин програв вибори ректора КНУ імені Шевченка, відбудеться другий тур

Литвин програв вибори ректора КНУ імені Шевченка, відбудеться другий тур

Ексклюзивно
Литвин програв вибори ректора КНУ імені Шевченка, відбудеться другий тур
. Київський національний університет імені Тараса Шевченка Фото: Facebook/КНУ

На виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка найбільше голосів набрали проректори КНУ Володимир Бугров та Олександр Рожко. Ексголова Верховної ради Володимир Литвин здобув близько 4% голосів.

Цю інформацію у коментарі Суспільному підтвердив проректор Володимир Бугров.

"Звісно, хотів би, щоб ці вибори завершилися у першому турі, але поки що у нас є резерв для того, щоб переконати виборців на другий тур", – зазначив він.

За словами Бугрова, він набрав 44% (понад 1820 голосів), його найближчий конкурент Рожко – понад 15% (близько 628 голосів).

При цьому колишній голова Верховної ради Володимир Литвин, який також балотувався на посаду, зміг здобути лише близько 4% голосів.

"По-перше, він відомий як політик, а університет – це все-таки не політика. Університетська громада завжди скептично ставиться до політиків, це в цілому світі, не тільки в нас. По-друге, цілком можливо, що його висловлювання про університет останнім часом стали якимось дисонансом, і університетська громада не повірила ні в його програму, ні в нього самого. Університет йому не повірив", – зазначив Бугров.

Також він зауважив, що наявні результати першого туру голосування не є остаточними та все ще уточнюються.

Оскільки жоден з кандидатів не зміг отримати 50% голосів, має відбутися другий тур виборів. Проректор з науково-педагогічної роботи університету Володимир Бугров та проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рожко змагатимуться за посаду ректора 24 березня.

Підставою для проведення виборів нового ректора стало закінчення повноважень виконувача обов'язків ректора Леоніда Губерського, який обіймав посаду із жовтня 2015 року.

Вибори ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалися уранці 17 березня. На посаду претендували шість кандидатів.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок