У Бердянських будинках відключатимуть газ для профілактичних робіт. У міськраді питають про строки

У Бердянських будинках відключатимуть газ для профілактичних робіт. У міськраді питають про строки

У Бердянських будинках відключатимуть газ для профілактичних робіт. У міськраді питають про строки
.

Відключення газу у житлових будинках Бердянська, яке заплановане з 12 квітня – це частина комплексних робіт з перевірки та ремонту газопроводу.

Про це Суспільному повідомила начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ "Запоріжгаз" Наталія Гринь. Вона каже, що для оперативного підключення газопостачання залучать додатково 200 працівників компанії:

"Для того, щоб оперативно підключити газ, потрібно допуск до кожного газового приладу, до кожної квартири кожного будинку. Це говорять правила безпеки систем газопостачання. Тому управляючі компанії, ОСББ повинні мати договори на обслуговування внутрішньо будинкової газової мережі – так вимагає законодавство України".

Обслуговувати внутрішньо будинкові газові мережі можуть будь-які компанії, що мають на це ліцензію. В тому числі – і "Запоріжгаз". Після перевірки газових приладів та документів газ буде підключений одразу - запевняють у компанії.

Нагадаємо, на засіданні Бердянської міськради 2 березня депутати висловили занепокоєння даною процедурою відключення:

"В минулому році в будинках по кілька місяців не було газу, і мешканці цих будинків опинилися заручниками. Щоб не вийшло так, що у зв'язку із анонсованими відключеннями газу, в заручниках не опинилося все місто через ці договори", – сказав Віталій Байдала.

Міський голова Бердянська Валерій Баранов повідомив, що була створена спеціальна комісія, всіх питань з керівництвом газової компанії вирішено не було, але рух до порозуміння з'явився.

У Бердянську будуть відключати газ для профілактичних робіт - міськрада проти
7 сесія Бердянської міської ради VIII скликання від 02.03.2021

"Які є ризики? Чого ми, ну не боїмося, а хочемо уникнути. Щоб монополіст, після того, як закінчить роботу не заявив: оскільки ви не підписали договір, оскільки у вас нема паспорту на якусь пічку, яку ви купили 10 років тому. І у вас нема з компанією виробником угоди обслуговування. І щоб це не стало приводом до не підключення і шантажу", – сказав Баранов.

Депутати міськради Бердянська заявили, що необхідно розробити чіткі терміни і процедури робіт. Щоб мешканців будинків можна було конкретно попередити: коли буде відключене газопостачання, скільки триватимуть роботи і коли відновлять подачу газу.

Учасники засідання міськради дійшли рішення, що мають вибудувати певну стратегію співпраці із АТ "Запоріжгаз", щоб не опинитися в заручниках у монополіста.

На початок