Крок до призначення виборів мера Харкова: підкомітет Ради підтримав проєкт постанови

Крок до призначення виборів мера Харкова: підкомітет Ради підтримав проєкт постанови

Крок до призначення виборів мера Харкова: підкомітет Ради підтримав проєкт постанови
.

Підкомітет з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії підтримав проєкт постанови про призначення позачергових виборів Харківського міського голови на 31 жовтня 2021 року.

Рішення на підкомітеті ухвалили 16 березня, повідомив Суспільному народний депутат Віталій Безгін.

Він нагадав, що 17 березня питання про призначення виборів у Харкові розглянуть на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Після цього — винесуть на розгляд Верховної Ради.

Ймовірніше за все, парламент розгляне це питання наступного пленарного тижня (30 березня — 2 квітня), повідомив на брифінгу 15 березня член Комітету і перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Цього пленарного тижня, може, ні, а ось наступного — точно так", — цитує Корнієнка агентство "Інтерфакс-Україна".

Що відомо

  • Харківський міський голова Геннадій Кернес помер 16 грудня у Німеччині, де лікував ускладнення коронавірусної хвороби.
  • Секретар Харківської міськради Ігор Терехов повідомив, що направив до парламенту клопотання про призначення позачергових виборів міського голови 31 грудня 2020 року. У профільному комітеті чекали на його надходження.
  • Через брак документів парламент не був готовий розглянути питання виборів у Харкові. "М'яч на полі Харківської міськради", — сказав 25 січня голова Верховної Ради Дмитро Разумков.
  • Комітет розглядав питання харківських виборів на засіданні 27 січня. Народні депутати дійшли висновку, що для голосування бракує супровідних документів, а саме рішення Харківської міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови.
  • Кернеса позбавили повноважень міського голови через два місяці після смерті на сесії 24 лютого.
  • 4 березня у Комітеті повідомили, що отримали документи, яких бракувало для призначення виборів мера.
  • 15 березня стало відомо, що Комітет Верховної Ради виніс на розгляд питання позачергових виборів мера Харкова.
Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про припинення повноважень мерів після смерті

На початок