"Вірус сильно вразив легені". Марта Костюк перехворіла COVID-19 у cкладній формі

"Вірус сильно вразив легені". Марта Костюк перехворіла COVID-19 у cкладній формі

"Вірус сильно вразив легені". Марта Костюк перехворіла COVID-19 у cкладній формі
. AP

Тенісистка вже одужала і готується до повернення на корт.

Марта Костюк востаннє виходила на корт на початку лютого в Австралії, коли змагалася в основній сітці на Australian Open. У першому раунді 18-річна українка поступилася росіянці Вероніці Кудермєтовій.

Після Відкритого чемпіонату Австралії Костюк не брала участь на жодному із турнірів. А вчора опублікувала запис на своїй сторінці в Instagram, у якому повідомила, що хворіла коронавірусом у складній формі.

Що розповіла Костюк?

Українська тенісистка зазначила, що одужання від коронавірусної хвороби тривало у неї впродовж кількох тижнів. Ускладнення, за її словами, викликало те, що вірус вразив її легені та інші частини тіла.

"Кілька тижнів тому отримала позитивний результат тесту на COVID-19. Вірус сильно вразив мої легені та інші частини організму, що ускладнило одужання. Проте зараз я перебуваю на правильному шляху", - зазначила Костюк.

Крім цього, тенісистка наприкінці свого посту зазначила, що змагатиметься на турнірі WTA в Маямі. Він відбудеться з 22 березня по 4 квітня.

Костюк повинна була грати на турнірі WTA 500, що проходив у французькому Ліоні з 1 по 7 березня. Проте через хворобу була змушена відмовитися від участі.

Про участь Костюк на турнірі у Маямі стало відомо 9 березня. Українка потрапила до основної сітки змагань після того, як чеська тенісистка Барбора Стрицова відмовилася брати у ньому участь.

Марта Костюк - не перша українка, яка перехворіла коронавірусом. У грудні 2020-го про позитивний тест розповіла Даяна Ястремська. Із українських тенісистів коронавірусом хворіли також перша ракетка України Ілля Марченко та Сергій Стаховський, який через позитивний тест був змушений знятися з участі на турнірі в Братиславі у листопаді минулого року.

Марта Костюк: що відомо

  • Костюк уперше змагатиметься в основній сітці турніру в Маямі.
  • В оновленому рейтингу WTA Костюк втратила дві позиції і посідає 83-е місце.
  • У 2020 році турнір у Маямі не проводився через пандемію коронавірусу.
  • Чинною чемпіонкою турніру у Маямі є австралійка Ешлі Барті, яка у минулорічному фіналі здолала чешку Кароліну Плішкову.

Що далі

На початок