Як відбувається онлайн навчання у початкових класах Ужгорода

Як відбувається онлайн навчання у початкових класах Ужгорода

Як відбувається онлайн навчання у початкових класах Ужгорода
. Суспільне Закарпаття

На дистанційне навчання перевели відсьогодні учнів 1-4 класів в Ужгороді. Про це начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова. Нагадаємо, перевести школярів на дистанційне навчання до 26 березня рекомендувала у п’ятницю міська протиепідемічна комісія. Рішення прийняли через збільшення кількості хворих на COVID-19 та ГРВІ дітей.

У першокласника Василя Пензеника проходить онлайн-урок з математики.

"Мені подобається вчитися у школі, бо там вчителька все пояснює", — сказав хлопчик.

"Я не можу все доступно сину пояснити, як у школі, — сказала мама хлопчика, Віталія. — Ми йдемо за новою програмою: вона розрахована на дітей з логічним мисленням. Бувають такі завдання, що я сама довго читаю і думаю, як це пояснити. До інтернету ми підключаємося більш-менш нормально, інколи бувають збої і тоді погано чути".

Анжела Маточка проводить зараз онлайн-урок з інформатики.

"Якщо ми говоримо про перший клас, то там дитина може працювати тільки коли їй батьки нададуть техніку і зможуть допомогти підключитися, — розповіла вона. — Якщо дитина вже знає, як це робити, наприклад, у 2, 3, 4 класах – вони це роблять самі. А в 1-му без батьків складно".

Для дистанційного навчання у шостій школі Ужгорода використовують різні онлайн-платформи, каже заступниця директора Світлана Дутко.

"Дітки наші підключаються до різних мереж: viber, class-room, class time, meet, zoom, — сказала вона. — Але це не живе спілкування: дітки початкових класів потребують емоцій, більше пояснень, потрібно до кожного підійти індивідуально. Але ці два тижні ми намагаємося викластися максимально, щоб було найкраще для дітей".

За словами Світлани Дутко, якщо під час онлайн-уроку учень чогось не зрозумів, вчитель пізніше пояснить це телефоном.

Читайте також: На дистанційне навчання переведуть учнів 1-4 класів Мукачівської ОТГ на Закарпатті
На початок