Жінки, що грають в ігри: дивіться фільм Надії Парфан про переможниць Women in Arts 2021

Жінки, що грають в ігри: дивіться фільм Надії Парфан про переможниць Women in Arts 2021

Жінки, що грають в ігри: дивіться фільм Надії Парфан про переможниць Women in Arts 2021
. UN Women/Hanna Hrabarska

Фільм режисерки Надії Парфан — це колективний портрет семи визначних жінок української культури. Героїнями фільму стали переможниці цьогорічної премії Women in Arts 2021: письменниця Софія Андрухович, культурна журналістка Віра Балдинюк, диригентка Оксана Линів, художниця Аліна Клейтман, культурна менеджерка Юлія Федів і кінорежисерка Ірина Цілик. 

Героїні фільму "Жінки, що грають в ігри".
Героїні фільму "Жінки, що грають в ігри". Кадр з фільму
"Це фільм-гра, що повертає нас у дитинство і допомагає згадати, як все починалось. Героїні фільму — дівчатка, що виросли і "дали жару". Вони не розкажуть вам про успішний успіх, але саме вони якнайкраще знають правила гри — і як правильно їх порушувати", — розповідає режисерка Надія Парфан.

Фільм знятий компанією Phalanstery Films на замовлення Українського Інституту та ООН Жінки в Україні в межах глобального мистецького марафону HeForShe Arts Week. Продюсером стрічки є Ілля Гладштейн. Музику до фільму написала композиторка Маргарита Кулічова.

Фільм вже виклали на платформі Takflix. Стрічка доступна для безкоштовного перегляду в усьому світі.

Що відомо

Надія Парфан — українська кінорежисерка, продюсерка, кураторка культурних проєктів. Навчалася в Кіношколі Анджея Вайди у Варшаві. Дебютний повнометражний фільм "Співає Івано-Франківськтеплокомунунерго" отримав премію "Золота дзиґа" Української Кіноакадемії за найкращий документальний фільм, а також премію "Кіноколо" Спілки кінокритиків України.

Читайте також

Як з'явився український артфемінізм: розмова з художницею Оксаною Чепелик

Премія Women in Arts 2021 назвала імена лауреаток

"Як вони не бачать, що це дійсно цікаво". Велике інтерв'ю з письменницею Оксаною Луцишиною

На початок