Чому шведські біатлоністи виконували функції тренерів у естафетних гонках Кубка світу в Нове-Место

Чому шведські біатлоністи виконували функції тренерів у естафетних гонках Кубка світу в Нове-Место

Чому шведські біатлоністи виконували функції тренерів у естафетних гонках Кубка світу в Нове-Место
. IBU

В останніх гонках останнього етапу біатлоністи бігли під керівництвом своїх же партнерів по команді.

Збірна Швеції з біатлону закінчила виступи на етапах Кубка світу в Нове-Место двома естафетними гонками у неділю, 14 березня. Проте під час заключних стартів шведські біатлоністи не могли розраховувати на допомогу тренерів.

Уранці перед гонками Міжнародний союз біатлоністів повідомив, що один із членів тренерського штабу збірної Швеції отримав позитивний результат тесту на коронавірусу. Його оперативно ізолювали та обмежили в контактах із іншими.

Попри один позитивний випадок COVID-19, IBU вирішила ізолювати весь тренерський штаб збірної Швеції. У повному складі тренери були відсутніми на трасі під час гонок, і останній день змагань у Нове-Место шведська збірна мусила закінчити без них.

Як Швеція впоралася із відсутністю тренерів?

На етапі в Нове-Место збірна Швеції була представлена 11 спортсменами, у той час, як на два заключні старти повинні були вийти шестеро. Таким чином, п'ятеро біатлоністів, не беручи участі в естафетах як спортсмени, взяли на себе повноваження тренерського штабу.

Під час змішаної естафети Габріель Стегмайєр та Мона Брорссон стояли на біржі та слідкували за стрільбою своїх партнерів по команді. Ще одна біатлоністка, Інгела Андерссон, була відповідальною за гвинтівки.

Серед біатлоністів, які не брали участь у етапі, була і Ганна Еберг. Лідерка жіночої збірної Швеції допомагала своїм партнерам по збірній, взявши на себе обов'язки тренера.

Обидві естафетні гонки Швеція закінчила на подіумах. У змішаній естафеті шведи посіли третє місце. А в одиночному міксті збірна Швеції у складі Лінн Перссон та Себастьяна Самуельссона здобула перемогу.

"Хоча я не змагалася, це один із найкрутіших стартів, які коли-небудь у мене були. Після позитивного випадку із коронавірусом наш тренерський штаб у повному обсязі відправився на тимчасовий карантин згідно протоколу безпеки IBU. Ми зробили із лижників - стрибунів, і якого успіху досягли! Вся команда була залученою у процес, і я дуже пишаюся тим, що була частиною колективу, який здатен робити все", - написала після гонки Мона Брорссон.

Збірна Швеції: які результати у сезоні 2020/21

  • У загальному заліку Кубка націй чоловіча збірна займає 5-е місце, жіноча - друге;
  • До змішаних естафетах на етапах Кубка світу у Нове-Место шведи двічі підіймалися на подіум - друге місце Себастьяна Самуельссона в спринті та перемога у жіночій естафеті;
  • У сезоні-2020/21 збірна Швеції двічі потрапляла на подіум у змішаних естафетах ("бронза" на чемпіонаті світу в Поклюці та третє місце в Нове-Место) та тричі в одиночному міксті (Ганна Еберг та Себастьян Самуельссон фінішували на другому та третьому місцях у Обергофі та Поклюці).

Що далі

  • 19-21 березня. Останній етап Кубка світу в шведському Естерсунді.
На початок