На Рівненщині затримали поляка-мігранта. Пояснив, що ховався від позик на батьківщині

На Рівненщині затримали поляка-мігранта. Пояснив, що ховався від позик на батьківщині

На Рівненщині затримали поляка-мігранта. Пояснив, що ховався від позик на батьківщині
. Нацполіція

На Рівненщині викрили мігранта з Польщі. Чоловік три роки жив у селах, в тому числі і на Волині. Рішення про примусове повернення чоловіка у лютому на батьківщину він проігнорував, тож його затримали, – повідомляють в управлінні Державної міграційної служби у Рівненській області.

39-річного громадянина Польщі 10 березня викрили оперативники міграційної поліції Рівненщини. Іноземець не мав жодних документів, – повідомляють у пресслужбі Нацполіції області.

"Він проживав із 2018 року на території України, зокрема, на Волині та Рівненщині, без будь-яких документів та без постійного місця реєстрації. Виявили його поліцейські в одному із сіл колишнього Млинівського району", – коментує спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун.

Помагав селянам: на Рівненщині затримали поляка-нелегала
Нацполіція

Поляк жив з січня 2018-го на території Волинської, а згодом і Рівненської областей. Перебивався тим, що допомагав селянам по господарству, за що отримував їжу чи невеликі гроші на проживання. 

З його слів, територію Польщі покинув близько десяти років тому через борги перед банками, – зазначили у пресслужбі управління ДМС в області.

Іноземця неодноразово притягували до адмінвідповідальності за порушення правил перебування в Україні. Чергове рішення, що він примусово має повернутися у Польщу до 7 лютого, у 2021-му прийняла районна міграційна служба. Він його також проігнорував й переховувався від правоохоронців, – уточнили у поліції.

За невиконання рішення чоловіка на три доби помістили у пункт тимчасового перебування іноземців, що на Волині. Далі прийматимуть рішення про примусове його видворення з України в Польщу.

На початок