У Кам’янці витратять 80 тисяч на створення нового екомаршруту Смотрицьким каньйоном

У Кам’янці витратять 80 тисяч на створення нового екомаршруту Смотрицьким каньйоном

У Кам’янці витратять 80 тисяч на створення нового екомаршруту Смотрицьким каньйоном
. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада.

Кам’янець-Подільська міська рада підтримала ідею створення еколого-пізнавального маршруту «Історія кам’янецьких скель». Він був розроблений Товариством подільських природодослідників і природолюбів у рамках конкурсу молодіжних проєктів. На реалізацію свого задуму молоді екологи отримають 80 тисяч гривень з бюджету міста.

Про це Суспільному розповіла прессекретарка виконкому Кам'янець-Подільської міської ради Тетяна Дика.

За її словами, цього року конкурс проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, які підтримуються міською владою, проводився уже вп’яте. Його бюджет склав 80 тисяч гривень, які й були віддані Товариству подільських природодослідників і природолюбів.

«Завдяки їхньому проєкту в місті буде створено новий еколого-пізнавальний маршрут зі спеціально облаштованими зупинками, який пролягатиме, в основному, через Смотрицький каньйон. Проєктом передбачається виготовлення і встановлення інформативних стендів, маршрутних маркерів та обмежувальних засобів. Загалом суть ідеї – в розкритті для жителів і гостей міста унікальності природи та походження кам’янецьких скель», - розповідає Тетяна Дика.

Проєктом зі створення екомаршруту "Історія кам'янецьких скель" передбачається виготовлення і встановлення інформативних стендів та маршрутних маркерів. Фото: Кам'янець-Подільська міськрада.
Проєктом зі створення екомаршруту "Історія кам'янецьких скель" передбачається виготовлення і встановлення інформативних стендів та маршрутних маркерів. Фото: Кам'янець-Подільська міськрада. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада.

За її словами, після презентації трьох ідей, що надійшли на конкурс, конкурсна комісія Кам’янець-Подільської міської ради вирішила також підтримати і два інших проєкти. Це чемпіонат міста зі спортивного орієнтування від пластунів і проєкт «Котики в Костюмах» Київського дебатного клубу.

«ГО «Пласт», щоправда, запропонували провести не фестиваль зі спортивного орієнтування, який подавали автори на конкурс, а чемпіонат міста. За рахунок програми розвитку фізичної культури та спорту буде профінансовано роботу суддів і нагородження учасників кубками, грамотами та медалями. А от проєкт Київського дебатного клубу «Котики в Костюмах» отримає організаційну, а також матеріальну підтримку з програми «Молодь міста» в розмірі 30 тисяч гривень. Автори цієї ідеї планують записати низку відеоінтерв’ю, відеодебатів та бесід із лідерами студентського та учнівського самоврядування, а також створити дві соціальних реклами», - додає речниця виконкому Кам’янець-Подільської міської ради.

Читайте також

На початок