Україна - п'ята у командній лижній акробатиці на чемпіонаті світу в Алматі

Україна - п'ята у командній лижній акробатиці на чемпіонаті світу в Алматі

Україна - п'ята у командній лижній акробатиці на чемпіонаті світу в Алматі
. АР

Українські фристайлісти були близькими до потрапляння у фінал, але туди не кваліфікувалися.

Після одиночних змагань на чемпіонаті світу з лижної акробатики, який проходить в Алматі, українські фристайлісти виступили у командному змаганні.

Загалом на чемпіонаті світу в Алматі вдруге проводилися змагання у командній лижній акробатиці. У 2019 році, коли світова першість проходила в Юті, українська збірна не змагалася, а перемогу здобула Швейцарія.

У фіналі командної лижної акробатики в Алматі збірну України представляли Анастасія Новосад, Дмитро Котовський та Олександр Абраменко. Однак жодному із українських фристайлістів не вдалося потрапити навіть до топ-3 за підсумками свого стрибка.

Як виступила збірна України у командній лижній акробатиці на чемпіонаті світу?

Першою серед українок змагалася Анастасія Новосад. За підсумками змагань саме Новосад показала найкращий результат серед українських фристайлістів: вона стрибнула із результатом 82.84, завдяки чому збірна займала проміжне четверте місце.

Ключовим для збірної України став стрибок Дмитра Котовського. Після потрапляння до топ-6 одиночної лижної акробатики, Котовський не зміг високо виступити на своєму етапі. З результатом 78.28 очок український фристайліст став найгіршим серед чоловіків.

Читайте також: 19-річний Дмитро Котовський - шостий на чемпіонаті світу з лижної акробатики. Результати

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко показав найкращий результат за очками, але став лише п'ятим на третьому етапі - 91.15. У підсумку Україна стала п'ятою і не змогла пройти до фіналу.

Чемпіонами світу в командній лижній акробатиці стали російські лижники. Із результатом 300.94 збірна СФР випередила команди із Швейцарії та США.

Чемпіонат світу з лижної акробатики. Фінал, командні змагання

  1. СФР - 300.94
  2. Швейцарія - 293.46
  3. США - 283.97
  4. Білорусь - 247.74
  5. Україна - 252.27*
  6. Канада - 240.28*
  7. Казахстан - 211.62*

* - результати кваліфікації

На початок