COVID-19 на Прикарпатті: в Калуші не вакциновано жодного медика

COVID-19 на Прикарпатті: в Калуші не вакциновано жодного медика

COVID-19 на Прикарпатті: в Калуші не вакциновано жодного медика
. Ілюстративне фото

Станом на дев’яте березня медичних працівників у Калуші ще не вакцинували. Щеплення в області відбувається за певним графіком, який визначає департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Тож коли розпочнеться вакцинація в місті та скільки є охочих, Суспільному Карпати розповіла заступниця голови Калуша Наталія Кінаш.

Спочатку пройде навчання мобільна бригада з Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Вони й проводитимуть вакцинацію медичних працівників опорних закладів. Ймовірно, навчання розпочнеться 11-12 березня, каже Наталія Кінаш.

"Опісля вже відбудеться вакцинація охочих. Вакцинувати будуть працівників Калуської центральної районної лікарні, Калуської міської лікарні, де лікують пацієнтів з СOVID-19, працівників станції швидкої невідкладної допомоги і, насамперед, працівників мобільної бригади, - розповідає заступниця міського голови. - За попередніми даними, на вакцинацію зголосилося 137 людей, але ця цифра швидко змінюється, тому що попередньо по Калуській центральній лікарні виявили бажання щепитися 80 працівників (станом на п'яте березня), зараз мова уже йде про 148 людей. Думаю, буде ще більше."

Нагадаємо, 25-го лютого на Прикарпатті розпочалася вакцинація від COVID-19. На це область отримала 22 тисячі доз вакцини AstraZeneca для 11 тисяч прикарпатців. У Надвірній зробили перше щеплення.

Читайте також

На початок