Марцінків просить ще один поверх в обласному кардіоцентрі для хворих на COVID-19

Марцінків просить ще один поверх в обласному кардіоцентрі для хворих на COVID-19

Марцінків просить ще один поверх в обласному кардіоцентрі для хворих на COVID-19
. Суспільне Карпати

Міський голова Франківська Руслан Марцінків просить ще один поверх в обласному кардіологічному центрі для лікування хворих на COVID-19. Про це він сказав на щотижневій оперативній нараді, пише Суспільне Карпати.

"Ситуація в місті критична, маємо найбільшу захворюваність і смертність за весь час пандемії. Наповненість медичних закладів – понаднормова. Минулого тижня ми знайшли можливість відкрити додаткові місця, але наразі практично всі можливості міста ми вже вичерпали. Лише обласна державна адміністрація ще може обладнати в місті додаткові місця, щоб рятувати людей", - зазначив Марцінків.

Зараз заповнені усі 40 ліжок, які минулого тижня додатково розгорнули в обласному кардіоцентрі, розповів заступник головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Володимир Вовчук. Там для хворих на COVID-19 виділили один поверх. Тому міська влада планує звернутися в облдержадміністрацію з проханням розгорнути ще один поверх на 40 ліжок.

У ЦМКЛ зараз лікують 407 пацієнтів. Володимир Вовчук каже, що лікарня завантажена на 110 %. Сьогодні медзаклад використав усі можливі резерви для збільшення кількості ліжок.

"Ми сьогодні ургентуємо, але станом на ранок у нас є вісім вільних ліжок, на які можна покласти хворих. Зараз будуть обходи, будемо виписувати тих, хто може лікуватися амбулаторно. Ситуація критична", - сказав Вовчук.

Також, за словами Володимира Вовчука, у лікарні загострюється ситуація із персоналом. Каже, лікарів уже не вистачає. У медзакладі чергують інтерни та лікарі з інших відділень.

У міській лікарні № 1 зараз на лікуванні 292 хворі з пневмоніями. Вони лежать на 264-х ліжках. Завантаженість ліжок – 112 %, каже керівник лікарні Тарас Василик.

"Є випадки, коли привозять хворого, який потребує кисневого ліжка. А в цей момент, якщо такого ліжка немає, то пацієнта, який там лежить, переводять у будь-яке інше місце поруч. На кисневе ліжко кладуть хворого, який цього зараз потребує", - говорить Тарас Василик.

Також додає, що у лікарні зростає відсоток пацієнтів із позитивними ПЛР-тестами.

У пологовому будинку для хворих розгорнули 171 ліжко на базі гінекологічного стаціонару. З них зайнято 157 місць.

За період пандемії найбільша кількість пацієнтів і в дитячій міській лікарні. Зараз з 30-ти розгорнутих ліжок зайняті 26. При необхідності у медзакладі можуть розгорнути ще десять ліжко-місць. Проте, за словами керівниці лікарні Ольги Бойчук, ситуація контрольована.

Читайте також

На початок