У Чернівцях власники ресторанів пікетують ОДА. Хочуть працювати попри "червону" зону

У Чернівцях власники ресторанів пікетують ОДА. Хочуть працювати попри "червону" зону

У Чернівцях власники ресторанів пікетують ОДА. Хочуть працювати попри "червону" зону
. Суспільне Буковина

Власники та працівники ресторанів зібралися на акцію протесту під Чернівецькою облдержадміністрацією. Вони вимагають дозволити працювати попри обмеження "червоної" карантинної зони.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Учасник акції Ігор Гончар каже, що не може працювали лише на виніс, бо платить за оренду приміщення понад 10 тисяч доларів. Відповідно, зараз працює у збиток.

"Якщо влада не може давати нам гідні компенсації — хай дозволить працювати" — каже Ігор.

За словами заступника голови обласної адміністрації Богдана Ковалюка, наразі немає можливості послабити карантин, адже в області погіршується епідемічна ситуація. Водночас звернуться до уряду, щоб підприємцям виплатили компенсації.

З 1 березня в Чернівецькій області діє "червона" зона карантину. Обмеження передбачають заборону роботи ресторанів, торгових центрів, спортзалів та фітнес-клубів. Навчання у закладах освіти дистанційне, а рух громадського транспорту курсує лише у режимі спецперевезень.

Що відомо

  • 1 березня у Чернівцях підприємці пікетували обласну адміністрацію через "червону" зону карантину. Вони вимагали дозволити роботу ринків та магазинів з непродовольчими товарами.
  • Заступник голови обласної адміністрації Богдан Ковалюк пояснив, що місцева влада не може пом'якшувати обмеження. Водночас анонсував звернення до уряду щодо виплати компенсацій підприємцям.
  • 3 березня підприємці пікетували облдержадміністрацію. Вимагали дозволити роботу ринків, а також магазинів з непродовольчими товарами. Водночас заступник голови обласної адміністрації Богдан Ковалюк пояснив, що наразі немає можливості послабити карантин.
На початок