Уряд виділив понад мільярд гривень медикам, які проводять вакцинацію від COVID-19 — МОЗ

Уряд виділив понад мільярд гривень медикам, які проводять вакцинацію від COVID-19 — МОЗ

Уряд виділив понад мільярд гривень медикам, які проводять вакцинацію від COVID-19 — МОЗ
. АР

Для проведення вакцинації 20 мільйонів українців, Кабінет міністрів виділив 1 832 мільйони гривень.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"1 мільярд 482 мільйони гривень виділено для оплати медичних послуг медикам, долучений до боротьби з COVID-19, зокрема тих, що стосуються вакцинації", - зазначила вона.

Заступниця міністра також відзначила, що при "повному навантаженні" команд з імунізації планується вакцинувати 20 мільйонів українців. Утім, час за який це планується зробити, чиновниця не уточнила.

"Фахівці-вакцинатори повинні проводити повний огляд пацієнта для визначення протипоказань, проводити опитування для визначення приналежності до тієї чи іншої цільової групи, що має бути вакцинована, проводити безпосередньо перший раунд вакцинації, моніторити несприятливі події та проводити ті самі дії на другому етапі вакцинації", - пояснила Шаталова.

Окрім того, 341 мільйон виділено для лабораторії Міністерства охорони здоров'я, які проводять тестування на коронавірус. Усього на заходи із проведення тестувань та щеплень із залишків COVID-фонду, створеного у 2020 році виділено 1 832 мільйони гривень.

Що відомо

  • Станом на ранок 4 березня в Україні підтвердили 10 057 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 611 дітей та 388 медпрацівників.
  • У світі від початку пандемії підтвердили вже 115 мільйонів випадків захворювання на COVID-19. Одужало 64,9 мільйона пацієнтів, а 2,55 мільйона померло від ускладнень.
  • Міністерство охорони здоров'я заборонило розголошувати інформацію про виробників та постачальників вакцин, через відповідну умову контракту з міжнародною організацією Crown Agents, яка здійснює закупівлі.
На початок