Гунько заявив, що ще не отримав 2 мільйони компенсації від держави за кримінальне переслідування

Гунько заявив, що ще не отримав 2 мільйони компенсації від держави за кримінальне переслідування

Гунько заявив, що ще не отримав 2 мільйони компенсації від держави за кримінальне переслідування
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Народний депутат за 208-м округом від «Слуги народу» Анатолій Гунько ще не отримав два мільйони гривень компенсації за моральну шкоду через кримінальне переслідування у справі привласнення землі ДП «Радіопередавальний центр» у Броварах. Про це він розповів в програмі «Виборчий округ» на Суспільному.

«Це тому що прокуратура подала апеляцію. І розгляд справи знаходиться в адміністративному суді Києва», - сказав Анатолій Гунько.

Нагадаємо, навесні 2018 року прокурор і начальник СУ ГУНП в Київській області на брифінгу звинуватили Гунька у привласненні понад 115 гектарів землі вартістю 120 мільйонів гривень, яка належала ДП «Радіопередавальний центр» у Броварах. У ЗМІ з’явились публікації, в яких Гунька називали лідером організованого злочинного угрупування.

20 березня 2019, тобто через рік після обшуків і повідомлення про підозру, Генпрокуратура закрила справу проти Гунька і ще низки осіб через те, що не встановили достатніх доказів для доведення винуватості їх у суді.

Процес про стягнення моральної шкоди за незаконне кримінальне переслідування Гунько ініціював у червні 2020 року. У своєму позові він вказував, що зазнав сильних душевних страждань, негативних змін в особистому житті, втратив ділову репутацію, оскільки є публічною особою, займається громадською та політичною діяльністю.

Першочергово Гунько оцінив свою моральну шкоду у 10 мільйонів гривень. З його слів, інформацію про причетність Гунька до привласнення земель радіо передавального центру поширив екс-нардеп Павло Різаненко.

«Він заявник. У нас конфлікту не було. Справа за його заявою була порушена у 2013 році. Вона тягнулася досить довгий час. А потім у 2018 році мене виявили злочинцем. Ця мильна булька луснула, справа була закрита. 10 мільйонів – тому що, я на той час був власником компанії юридичної. І це не могло не вплинути на мою діяльність, на імідж. Я маю свою репутацію обілити», - розповів народний депутат.

За його словами, коли саме буде розглядати справу Апеляційний суд невідомо.

Зазначимо, влітку 2019 року Гунько брав участь у позачергових виборах до парламенту по округу № 209 (Чернігівська область) від партії ВО «Батьківщина». Він не був обраний, замість нього мандат дістався Валерію Зубу від «Слуги народу».

Через рік, восени 2020, Гунько пройшов до Верховної ради по сусідньому округу №208 уже як кандидат від «Слуги народу».

Читайте також:

Кабмін погодив призначення Олени Бойко першою заступницею голови Чернігівської ОДА

На початок