ДБР викликало чотирьох депутатів з "Голосу" на допит

ДБР викликало чотирьох депутатів з "Голосу" на допит

ДБР викликало чотирьох депутатів з "Голосу" на допит
. УНІАН

Державне бюро розслідувань викликало на допит чотирьох нардепів з фракції "Голос". Вони мають свідчити у справі про можливі порушення під час голосування за обрання Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Як розповів Суспільному нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, він вже отримав від ДБР виклик на допит як свідка, і додав, що неодмінно туди прийде.

"Повістки надіслані. Отримати повістку це інша річ. З'являтися планую, як законослухняний громадянин. Розповім, що мені відомо про кнопкодавство, передам додаткові матеріали, скажу, хто саме має відповідне відео", - зазначив Железняк.

Крім нього, виклики на допит мали отримати депутатки від "Голосу" Інна Совсун, Ольга Стефанишина та Наталія Піпа. Стефанишина розповіла, що вона чула про те, що її викликають, утім на момент розмови з Суспільним вона ще не отримала підтверджувальний документ.

У листі ДБР, який оприлюднив нардеп, зазначено, що головне слідче управління відомства проводить розслідування кримінального провадження за статтею 364-2 (зловживання владою або службовим становищем) на підставі заяви депутатки Совсун. У відомстві зазначають, що, на думку Совсун, рішення про призначення Шкарлета ухвалене з грубими технічними порушеннями регламенту Верховної ради.

Що відомо

  • 25 червня уряд призначив "ексрегіонала" і ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки та виконувачем обов'язків міністра освіти і науки.
  • Четверо з шести заступників міністра освіти та державний секретар Міністерства освіти і науки пішли з посад відразу після призначення Шкарлета.
  • 4 червня ексочільниця МОН Ганна Новосад у Facebook звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. Сам Шкарлет звинувачення відкидає.
  • Студенти по всій країні протестували проти призначення тимчасового очільника МОН. Зокрема, 1 вересня київські студенти влаштували акцію з вимогою відставки Шкарлета.
На початок