В Одесі поряд із будинком, де тріснула стіна, може з’явитися ЖК. Що каже забудовник

В Одесі поряд із будинком, де тріснула стіна, може з’явитися ЖК. Що каже забудовник

В Одесі поряд із будинком, де тріснула стіна, може з’явитися ЖК. Що каже забудовник
. Юрий Праздников

Поряд з будинком на вулиці Ніжинська, 16, де 27 лютого тріснула бокова стіна, може з’явитися новий ЖК. Містобудівні умови та обмеження на проєктування міський департамент архітектури видав у липні 2020 року. Вже у листопаді забудовник повідомив про початок будівельних робіт.

Йдеться про нове будівництво на вулиці Новосельського, 39/1. Містобудівні умови видані компанії "АПК МЕНЕДЖМЕНТ ІНВЕСТ" на реконструкцію внутрішньо дворового двоповерхового житлового будинку літери "А", без зміни геометричних розмірів фундаментів, однак з улаштуваннях додаткових поверхів та благоустроїм прилеглої території.

Поряд з будинком, де тріснула стіна, може з’явитися новобудова
Новий ЖК поряд з будинком, де тріснула стіна. Суспільне Одеса

Згідно з документами, побудувати планували 4 поверхи, однак на деяких сайтах нерухомості їх 7. Квартири в ЖК "City House History" вже виставили на продаж, де ціна за 1 квадратний метр починається від 900 доларів.

Серед пакету документів, які надав забудовник для містобудівних умов, є і погодження мешканців будинків по вулиці Новосельського, 41, 39 та Ніжинська, 18 (стоїть поряд з будинком, який тріснув). Згідно з ним, жителі дозволили виконання попередніх підготовчих робіт, а забудовник – "гарантує збереження існуючого житлового фонду прилеглих будинків" . Рекомендації по забезпеченню їх збереження на період будівництва виконало ТОВ "Екострой і К".

Також в документі прописане, що забудовник повинен виконати заходи щодо укріплення будинків поряд до початку робіт, насамперед – по вулиці Новосельського, 41, 39 та Ніжинська, 18.

Поряд з будинком, де тріснула стіна, може з’явитися новобудова
Побудувати повинні 4 поверхи, однак сайті нерухомості їх більше. Лун

Поряд з будинком, де тріснула стіна, може з’явитися новобудова
Хід будівельних робіт станом на лютий 2021 року. Лун

Натомість у компанії забудовника Суспільному повідомили, що не пов’язують тріщину на Ніжинській, 16 зі своїм об’єктом. За словами керівника компанії Валентина Скерлика, усі будинки поруч були укріплені, крім того "постійно проводиться моніторинг їхнього стану". Для того, щоб їх стримати, робітники пробурили 71 палю.

"У нас немає машин чи якихось кранів, які б дали сильну вібрацію. Ми все робимо вручну. Ще й укріпили сусідні будинки – зробили підпорки, посилення. І нічого з ними не трапилося. А через один – пішла тріщина, ну як таке можливо?", – додав він.

Скільки поверхів буде у майбутньому ЖК директор компанії точно відповісти не зміг, зазначивши, що "житлових буде чотири". На питання про те, скільки буде всього, – додав, що "за проєктом ще треба розібратися".

Нагадаємо, 27 лютого на стіні будинку на вулиці Ніжинська, 16 утворилася тріщина. У тій частині флігеля вимкнули газ та електропостачання. Працівники ДСНС супроводжували мешканців будинку до їхніх квартир, аби вони могли забрати свої речі. Частина з них тимчасово переїхала до своїх родичів, а хтось – в запропоноване міськрадою житло.

Читайте також

  • У центрі Одеси тріснув будинок: мешканців відселяють
  • Обвал фабрики в Одесі: будівля належить власнику зруйнованого напередодні будинку
  • У центрі Одеси обвалилися міжповерхові сходи будинку: мешканців евакуювали
На початок