Це лише чутки: в ЗСУ запевнили, що частини з Рівненщини не переселять на Тернопільщину

Це лише чутки: в ЗСУ запевнили, що частини з Рівненщини не переселять на Тернопільщину

Це лише чутки: в ЗСУ запевнили, що частини з Рівненщини не переселять на Тернопільщину
. Суспільне Рівне

Військові частини з міста Дубно на Рівненщині не планували передислоковувати до сусідньої області. Таку відповідь меру міста надіслали від командувача Сил підтримки ЗСУ, – повідомляють у пресслужбі міськради. Звідки пішли чутки про перереєстрацію та переоформлення – у командуванні не знають.

Змінювати місце дислокації військових частин, які наразі розміщені у Дубні – не будуть. Про це листом мера Дубна Василя Антонюка повідомив командувач Сил підтримки Збройних сил України генерал-майор Микола Жирнов.

У листі з відповіддю на звернення міського голови до Президента України йдеться, що командування Сил підтримки ЗСУ розглядало звернення за дорученням Міністерства оборони, – повідомляють у пресслужбі міськради.

Військові частини на Рівненщині не передислокують у іншу область. Що про це відомо
Суспільне Рівне

"В листі повідомляється, що питання щодо переміщення військових частин з міста Дубно Рівненської області до міста Копичинці Тернопільської області керівним складом Міністерства оборони та Збройних сил України станом 12.02.2021 року не розглядалося", – йдеться в повідомленні пресслужби.

Суспільному керівник служби зв'язків з громадськістю Командування Сил підтримки ЗСУ Мирон Сидор розповів, що особисто листа не бачив, проте знає, що передислокації військових частин не буде.

"Я так думаю, що такі чутки могли піти від когось з місцевих. Якби були якісь розпорядження вищого штабу, то ми повинні були їх виконувати. Наразі, це лише чутки", – сказав Мирон Сидор.

Що відомо

  • Раніше Суспільне повідомляло, що дубенські депутати прийняли звернення до президента, Кабінету міністрів, Міністерства оборони щодо недопущення передислокування військових до Копичинців Тернопільської області.
  • Чутки про передислокацію з'явилися навесні 2020-го року. Ситуацію також обговорили на сесії обласної ради та прийняли рішення про звернення до керівних органів держави про недопущення передислокації військових частин.
На початок