МЗС висловило протест через замах на співробітника генконсульства України в Росії

МЗС висловило протест через замах на співробітника генконсульства України в Росії

МЗС висловило протест через замах на співробітника генконсульства України в Росії
МЗС України. УНІАН

Міністерство закордонних справ висловило протест МЗС Росії у зв'язку із замахом на вбивство співробітника дипломатичної установи, що стався в генеральному консульстві України в Санкт-Петербурзі (Росія).

"МЗС висловило протест МЗС Росії через замах на вбивство співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі", — йдеться у повідомленні речника МЗС Олега Ніколенка у Twitter.

Згідно з ним, правоохоронці РФ не запобігли й ефективно не зреагували на напад. Україна вимагає проведення всебічного розслідування і покарання винних, а також забезпечення охорони дипустанов.

Що сталося

19 лютого у Санкт-Петербурзі громадянин Росії Назар Смоленький напав з ножем на військовослужбовця Держприкордонслужби, який служив у Генеральному консульстві України. Як повідомила Держприкордонслужба, чоловік без видимих причин накинувся на українського військовослужбовця щойно йому відчинили двері консульства та завдав два удари ножем. Завдяки реакції прикордонника, поранення виявилися не смертельними. Інший український військовий надав пораненому першу медичну допомогу, після чого його доправили до лікарні.

Того ж дня нападника затримали, а 20 лютого йому висунули звинувачення. 21 лютого Смольнинський районний суд Санкт-Петербурга заарештував Смоленського до 18 квітня.

Об'єднана пресслужба судів Санкт-Петербурга повідомила, що росіянин був раніше судимий, не працює, не одружений і не має захворювань, що не дозволяють йому перебувати у слідчому ізоляторі.

На початок