Поліція відкрила справу через сутички під час суду над Стерненком в Одесі

Поліція відкрила справу через сутички під час суду над Стерненком в Одесі

Поліція відкрила справу через сутички під час суду над Стерненком в Одесі
. Лоція

Після сутичок біля будівлі Приморського районного суду, де оголошували вирок Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку, відкрили кримінальне провадження за фактом масових заворушень. Про таке Суспільному розповіла речниця Нацполіції Одеської області Любов Гордієвська.

Також правоохоронці затримали одного з учасників акції. Ним виявився Ігор Бєю. Він запевнив Суспільне, що правоохоронці "силою" доставили його до Портофранківського відділу поліції.

"Я знаю цих поліцейських, а вони – мене. Вирішили чомусь, що я найнебезпечніший з усіх протестувальників. Вирішили мене доставити до райвідділку силою. Скували мене в джгут поліцейський", – поділився Бєю.

На учасника акції на підтримку Стерненка в Одесі відкрили справу
Ігор Бєю разом із Сергієм Стерненко. Фото: Ігор Бєю / Facebook

Він також підтвердив, що поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом масових заворушень. Однак наголосив: у цій справі він є єдиним залученим наразі свідком.

Також на Бєю склали два адміністративні протоколи: за злісну непокору працівникам поліції та дрібне хуліганство. Бєю наголосив, що приводів для цього не було. Згодом чоловіка відпустили.

Нагадаємо, колегія суддів Приморського районного суду Одеси ув'язнила на 7 років та 3 місяці колишнього очільника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Йому закидають викрадення місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї. Аналогічне покарання отримав і соратник Стерненка Руслан Демчук.

Як повідомила кореспондентка Суспільного із зали суду, Стерненка визнали винним у повному обсязі за ч.2 ст. 146, ч.2 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Утім від статті про викрадення людини Сергія звільнили у зв'язку із закінченням строків давності.

Також суд вирішив конфіскувати половину всього майна, що належить Стерненку. Його затримали одразу в залі суду та відправили до СІЗО.

Додамо, цю справу розглядали протягом майже п'яти років. Стерненку та Демчуку інкримінували викрадення тодішнього депутата однієї з районних рад Одеської області Сергія Щербича та розбійний напад на нього. Також в цій справі ексочільнику одеського "Правого сектору" закидали незаконне зберігання зброї. Натомість обвинувачений називає справу сфабрикованою та побудованою "виключно на заяві Щербича".

Читайте також

  • Резонансні справи та незадеклароване майно: що відомо про суддю, який оголосив вирок Стерненку
  • Сергія Стерненка ув'язнили на 7 років за викрадення людини та зберігання зброї
  • Соратника Стерненка Руслана Демчука також ув'язнили на 7 років
  • Ув'язнення Стерненка: люди блокували автівки поліції, під судом сталися сутички
На початок