Умовні строки та примусове виховання: суд виніс вирок учасницям побиття Поліни Малоштан

Умовні строки та примусове виховання: суд виніс вирок учасницям побиття Поліни Малоштан

Оновлено
Умовні строки та примусове виховання: суд виніс вирок учасницям побиття Поліни Малоштан
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Від 1 до 3 років умовно – таке покарання отримали п’ять учасниць побиття чернігівки Поліни Малоштан. Таке рішення 23 лютого ухвалив Деснянський районний суд Чернігова.

Ще до однієї нападниці, якій нині 17 років, суд вирішив застосувати примусові заходи виховного характеру - її передадуть під нагляд матері до досягнення повноліття.

За словами головуючого судді Миколи Кузюри, обставиною, яка пом’якшила покарання є те, що чотири з п'яти нападниць, які отримали умовний строк, на момент вчинення правопорушення були неповнолітні.

Вирок у справі суддя зачитував півтори години. Обвинуваченим у справі дівчатам інкримінували групове хуліганство, вчинене із особливою зухвалістю та винятковим цинізмом. Максимальне покарання, яке їм загрожувало - обмеження волі на 4 роки, або позбавлення волі на 5 років.

Самої Поліни Малоштан на судовому засіданні не було. У коментарі Суспільному вона сказала, що не задоволена рішенням суду.

Прокурор у цій справі Ігор Савицький повідомив, що вивчатиме рішення суду і за результатами вивчення прийматиметься рішення про оскарження рішення суду в апеляції. На це в прокуратури є 30 днів.

Нагадаємо, у квітні 2017 року у Чернігові група дівчат побили Поліну Малоштан та її подругу. Побиття фільмували на мобільні телефони, а відео виклали в Інтернет. Дівчину били ногами по голові, кидали на бетонний паркан, рвали та підпалювали волосся. В результаті - струс головного мозку, численні травми на тілі та обличчі. Судовий розгляд справи про побиття Поліни Малоштан розпочався в липні 2017.

Читайте також:

Прокурор із Чернігівщини, підозрюваний у ДТП з двома загиблими, хоче відновитися на посаді

На початок