Зграя червонокнижних птахів загинула на Херсонщині - поліція з’ясовує обставини

Зграя червонокнижних птахів загинула на Херсонщині - поліція з’ясовує обставини

Зграя червонокнижних птахів загинула на Херсонщині - поліція з’ясовує обставини
. ГУНП в Херсонській області

23 лютого до Чаплинського відділення поліції на Херсонщині зателефонував керівник біосферного заповідника "Асканія- Нова", який повідомив, що на їх території виявлені тушки понад 150 мертвих птахів кількох видів. Серед них - близько 30 огарів, яких занесено до Червоної книги України.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції в Херсонській області.

За словами начальника відділення поліції Сергія Ященка, наразі кілька екземплярів птахів відправлять на дослідження. Також працівники поліції разом із представниками заповідника здійснюють об’їзд навколишніх фермерських господарств щоб з’ясувати, де могли птахи годуватися та чим оброблювали поля.

На місці події працює керівництво та слідчо-оперативна група місцевої поліції, також викликані спеціалісти ветеринарної служби.

Що відомо:

  • На початку січня 2021 року на території заповідника вже був зафіксований мор 185 сірих журавлів, які занесені до Червоної книги.
  • За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.239 Кримінального кодексу України. Наразі основною версією є те, що птахи скуштували зерно, яке місцеві фермери протруїли проти польових гризунів.
  • Нині в дослідному інституті Харкова тривають необхідні експертизи, за результатами яких очікується встановлення причини загибелі птахів та надання цьому відповідної правової кваліфікації.
На початок