Уряд схвалив індексацію пенсій з березня. Як зростуть виплати

Уряд схвалив індексацію пенсій з березня. Як зростуть виплати

Уряд схвалив індексацію пенсій з березня. Як зростуть виплати
. Фото - Пенсійний фонд України

Кабінет міністрів схвалив постанову про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році, якою, зокрема, затверджується індексація пенсій з 1 березня.

Як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, постановою затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11%.

У відомстві стверджують, що такий відсоток відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні. У результаті реалізації постанови очікується, що пенсії підвищаться у 8 мільйонів людей.

"Розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 гривень", — повідомили у Мінсоцполітики.

Крім того, підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2200 гривень особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Читайте також: П’ять видів підвищення. Кому очікувати на перерахунок пенсій у 2021-му році

Що відомо

  • Кабінет міністрів схвалив законопроєкт щодо удосконалення пенсійного законодавства та визначив дату щорічної індексації пенсій – 1 березня.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у 2021 році відбудеться індексація пенсій, а також збільшаться виплати для вразливих верств населення.
  • Мінсоцполітики оприлюднило інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться 2021 року. Згідно з ним, підвищення буде відбуватися у 5 етапів для різних категорій.
  • Кабмін разом з Міністерством соціальної політики повністю напрацювали стратегію запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні у 2021 році.
На початок