Disney попереджатиме про негативне зображення людей та явищ у "Маппет-шоу"

Disney попереджатиме про негативне зображення людей та явищ у "Маппет-шоу"

Disney попереджатиме про негативне зображення людей та явищ у "Маппет-шоу"
. АР

Студія Disney додала до старих епізодів The Muppet Show попередження про негативне зображення та жорстокість щодо людей та культур.

"Ці стереотипи були помилковими тоді і є помилковими зараз. Замість того, щоб видаляти цей вміст, ми хочемо визнати його шкідливий вплив, навчатися на ньому та викликати діалог, щоб створити спільне більш інклюзивне майбутнє", - заявили у компанії, передає The Guardian.

Студія почала трансляцію шоу 19 лютого. Disney не описав детально "негативні зображення", які вимагали окремного попередження про вміст. Однак, в одному епізоді, п'ятого сезону 1980 року, Джонні Кеш виступає перед прапором Конфедерації, який наразі асоціюється з ідеєю переваги білої раси.

Окрім того, в кількох епізодах карикатурно зображені національні костюми та представники інших країн, наприклад китаєць має перебільшено великі зуби та довгу косу. В епізоді 1978 року Пітер Селлерс виступає в сегменті під назвою "Циганська скрипка", одягнений у чорну хустку з позолоченими обробками, червону жилетку та великий червоний атласний пояс.

Студія наголосила, що хоче констектуалізувати культурно образливі матеріали, а не вирізати їх.

"Маппет-шоу" транслювалося з 1976 по 1981 рік.

Що відомо

  • Стрімінговий сервіс Disney + обмежив доступ до мультфільмів "Пітер Пен" 1953 року і "Дамбо" 1941 року через образливі расистські стереотипи у картинах
  • 9 лютого видання Deadline повідомило, що студію Blue Sky остаточно розформують у квітні 2021 року. Роботу втратять 450 співробітників, але Disney розгляне можливості по їх переведенню до інших своїх внутрішніх команд.
На початок