Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Прошу вибачення у команди". Антон Дудченко - про виступ в естафеті на чемпіонаті світу

"Прошу вибачення у команди". Антон Дудченко - про виступ в естафеті на чемпіонаті світу

Ексклюзивно
"Прошу вибачення у команди". Антон Дудченко - про виступ в естафеті на чемпіонаті світу
. AP Images

Ексклюзивний коментар Антона Дудченка для Суспільне Спорт.

Біатлоніст Антон Дудченко став фінішером збірної України в естафеті на чемпіонаті світу. Він уже втретє в сезоні біг саме останній етап у чоловічій командній гонці.

Читайте також: Україна - п'ята у чоловічій естафеті на чемпіонаті світу. Результати гонки

Дудченко отримав естафету другим, але фінішував п'ятим - втратив три позиції на своєму етапі. Після фінішу Антон поспілкувався із Суспільне Спорт та розповів про враження від гонки.

Читайте також: Що сказали Прима, Цимбал та Підручний після естафети
  • Оцінка свого виступу

"По-перше, я попрошу вибачення у команди, бо не зміг втримати ту позицію, яку мені передали. Аби піднятися вище, потрібно було на стрільбі лежачи стріляти чіткіше та швидше. Зараз не маю потрібної впевненості на вогневому рубежі, тому робив все досить довго і були промахи. А щодо дистанції, то на другому колі намагався втриматися, а на третє трошки не вистачило сил. Та й взагалі, щоб боротися за вищі позиції, треба краще працювати на вогневих рубежах.

Були гарні лижі, дякую сервісу. Навіть, якщо я ловив “просвєт” між групами, то міг наздоганяти".

  • Причина помилки останнім пострілом на стійці

"Хиба стоячи? Це було через поспіх. Для кращої позиції потрібно було стріляти швидко, тому десь втратив концентрацію та припустився помилки. А так з самого початку я працював у своєму темпі — тренери підказували, щоб не кидався у боротьбу з першого кола. Мало вистачити до останнього кола".

  • Про виступ на чемпіонаті світу та емоції від старту "фінішером"

"Коли почув тільки, що буду фінішером в естафеті, то було хвилювання. Думав, що буду бігти третій етап, але потім налаштував себе і хвилювання особливого не було.

Перед чемпіонатом світу розраховував на кращий виступ, на тренуваннях було все добре: як на трасі, так і на вогневому рубежі. А зі спринту якось пропала впевненість. Не міг зібратися. Не знаю в чому причина, можливо, хвилювання через те, що це чемпіонат світу: сьогодні стрільба є, а завтра її немає. Важко втримати контроль, але ми працюємо над помилками.

Чемпіонат світу мотивує і показує над чим потрібно працювати. Думаю, що це вплине на подальші виступи та досвід.

Всім дякую, хто нас підтримує. Ми намагалися зробити все, що від нас залежить. Нам приємно, коли нас підтримують".

Як Дудченко виступив на чемпіонаті світу

  • Спринт - 78-е місце (3 промахи), індивідуальна - 46-е місце (3 промахи). В естафеті фінішував у складі України п'ятим.
  • Загалом у сезоні провів 11 особистих гонок: двічі оновив особистий рекорд. Спершу фінішував 20-м в спринті в Гохфільцені, тоді - п'ятим в індивідуальній в Антгольці.
На початок