Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Треба готувати естафету до Олімпійських ігор". Санітра - про вибір складу на естафетні гонки

"Треба готувати естафету до Олімпійських ігор". Санітра - про вибір складу на естафетні гонки

Ексклюзивно
"Треба готувати естафету до Олімпійських ігор". Санітра - про вибір складу на естафетні гонки
. Євгеній Каранов

Головний тренер збірної України пояснив ексклюзивно Суспільне Спорт вибір на естафетні гонки.

Юрай Санітра визначився із складами чоловічої та жіночої команд на естафети. На чемпіонаті світу з біатлону у Поклюці естафетні гонки не бігтимуть Артем Тищенко та Валентина Семеренко.

Читайте також: Склади збірної України на естафети на чемпіонаті світу: хто бігтиме

Змагання у Поклюці стануть першими, коли збірна України бігтиме як чоловічу, так і жіночу естафету саме у такому форматі. Санітра у ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт пояснив, чим саме зумовлено його вибір.

Читайте також: Україна - четверта у одиночному міксті на чемпіонаті світу. Результати гонки

Санітра повідомив, що попередні варіанти на жіночу естафету мав ще перед чемпіонатом світу у Поклюці. Однак фізичний стан Юлії Джими після індивідуальної гонки міг внести коррективи у підсумкове розташування спортсменок на етапах.

"Скажу так, що уже перед чемпіонатом мали варіанти, як хочемо, щоб естафета виглядала. Ще до останнього були питання по жіночій естафеті, після індивідуальної гонки не була готова і не почувалася добре Юлія Джима, тому ми чекали. За розмовами прийняли рішення, що вона стартуватиме. Це тішить мене, бо з нею естафета буде сильною, зможемо будемо боротися за високий результат".

Щодо чоловічої естафети, Санітра наголосив на тому, що враховуючи виступи на чемпіонатах Європи та світу, було прийнято рішення щодо формування нового складу на естафету.

"По чоловіках буде склад новий, який ще не біг у цьому сезоні. Зважаючи на виступи на Євро та чемпіонаті світу, ми визначили склад. Прийняли таке рішення: Цимбал - Підручний - Прима - Дудченко. Тактика побудована на тому, щоб був шанс до останнього бігти у контакті з найкращими. Якщо усе вийде, то в цьому фізичному стані, в якому знаходимося, можемо боротися до кінця за хороший результат".

Юлія Джима та Дмитро Підручний продемонстрували на чемпіонаті світу невисокі особисті результати. Найкращим результатом Джими стало 25-е місце у гонці переслідування, Підручний фінішував 23-м у спринті. Проте Санітра упевнений, що в естафетах обидва спортсмени упораються краще.

"Джима? Прекрасно розумію, що амбіції Юлі були трохи вищими, ніж вона пробігла в індивідуальних стартах. Те саме можна сказати про Дмитра Підручного. Вони - спортсмени досвідчені, думаю, впораються з цим, треба час. Упевнений, що уже в естафетах будуть сильними на своїх етапах".

Богдан Цимбал у цьому році вдруге побіжить естафету за збірну України - на етапі Кубка світу в Контіолагті він разом із командою фінішували 10-ми. Головний тренер збірної відзначив, що хоча Цимбал і зберігає теоретичні шанси на мас-стартЦимбал - перший запасний перед гонкою із масовим стартом, але пріорітет для України - виступи у естафеті.

"Цимбал? Розумію, що амбіції спортсмена бігти у мас-старті. Для нас пріоритет - естафета, тому що Богдан Цимбал молодий спортсмен, не знаємо, яка була б реакція на такій висоті пробігти 3 старти. Особливо на такому колі, на якому біглася індивідуальна гонка. Прийняли рішення, що будемо його готувати до естафети. Треба готувати естафету до Олімпійських ігор".

Що відомо

  • Для Артема Прими участь у чоловічій естафеті - шоста гонка у сезоні. 21 лютого він також бігтиме у мас-старті;
  • Дар'я Блашко втретє бігтиме естафету за збірну України у сезоні-2020/21 (найкращий результат - 5-е місце в Контіолагті);
  • Артем Тищенко на чемпіонаті світу з біатлону проведе лише одну гонку - у індивідуальній гонці він фінішував 44-м. Одну гонку пробігла і Віта Семеренко, проте вона 17 лютого покинула табір збірної України і відправилася на Кубок IBU;
  • Окрім Артема Прими, мас-старт бігтимуть також Олена Підгрушна та Дар'я Блашко.

Що далі

  • Чоловіча та жіноча естафети відбудуться у суботу, 20 лютого.
На початок