Закупляли "непридатні" апарати ШВЛ. ДБР заявляє про злочинну схему у Медичних силах ЗСУ

Закупляли "непридатні" апарати ШВЛ. ДБР заявляє про злочинну схему у Медичних силах ЗСУ

Закупляли "непридатні" апарати ШВЛ. ДБР заявляє про злочинну схему у Медичних силах ЗСУ
. ДБР

Державне бюро розслідувань заявило про викриття злочинної схеми у командуванні Медичних сил ЗСУ щодо закупівлі апаратів штучної вентиляції легенів для потреб армії.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За інформацією слідчих ДБР, у травні 2020 року представниками Командування Медичних сил Збройних сил України було придбані апарати штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 мільйонів гривень. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідали вимогам тендерної документації, що унеможливило використання закуплених медичних апаратів за прямим призначенням.

За місцем роботи та проживання фігурантів справи оперативники ДБР провели обшуки, в ході яких вилучили електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює головне слідче управління ДБР, оперативний супровід – головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво — спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Офісу генерального прокурора.

У командуванні медичних сил розповіли Суспільному, що сприяють розслідуванню справи про закупівлю ШВЛ на потреби ЗСУ та навіть відсудили кілька штрафів у фірми постачальника

"За результатами претензійно-позивної роботи Командування медичних сил фірма-постачальник апаратів ШВЛ вже сплатила штрафних санкцій на 2,2 мільйона гривень. Остаточну крапку щодо причин та обставин цієї історії можна буде поставити після завершення розслідування ДБР", – повідомили представники медичних сил.

Що відомо

  • Тимчасовий виконувач обов'язків командувача Медичних сил Збройних сил України Сергій Халік заявив, що вакцинація проти коронавірусу в армії розпочнеться в кінці лютого.
  • Державне бюро розслідувань розсекречує матеріали справи щодо викриття корупційної схеми на один мільйон гривень, організованої під час закупівлі медичних масок для військових.

На початок