Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Один рубіж вплинув на те, чого прагнула 10 років". Велепець - про виступ Джими на чемпіонаті світу

"Один рубіж вплинув на те, чого прагнула 10 років". Велепець - про виступ Джими на чемпіонаті світу

Ексклюзивно
"Один рубіж вплинув на те, чого прагнула 10 років". Велепець - про виступ Джими на чемпіонаті світу
. Євгеній Каранов

Ексклюзивний коментар Уроша Велепця для Суспільне Спорт.

Юлія Джима в трьох особистих гонках на чемпіонаті світу не змогла фінішувати вище 25-го місця: попри хорошу швидкість на дистанції, у неї постійно виникали проблеми зі стрільбою. В індивідуальній гонці українка фінішувала 32-ю, схибивши чотири рази. Три промахи трапилися на другому вогневому рубежі - першій стійці у гонці.

Суспільне Спорт поспілкувалося з особистим тренером Юлії Джими, Урошем Велепцем. Словенець розповів про стан біатлоністки після індивідуальної гонки, можливі причини помилок на стрільбі та налаштування на майбутні старти.

"Ви самі розумієте, як вона себе почувала після індивідуальної гонки. На одному рубежі були втрачені надії. Юлія - у супер-формі, чудово почувала себе на трасі, вона могла додавати. І один рубіж так вплинув на все, до чого вона прагнула цілий рік, та де там рік, цілих 10 років. Звичайно, вона дуже засмучена і я не менше за неї".

Як пояснив Урош, її промахи - це емоційні помилки, яких українці не вдалося уникнути на другій стрільбі. І якби Джима припустилася на один промах менше, вона могла б відібратися у мас-старт.

"Не лише Джима могла робити супер-результат у гонці, були й інші спортсменки, які не впоралися, але шкода. На одному вогневому рубежі програла й масстарт, і все. Якби хоча б на один менше. Це емоції — вона завелась. І це не були промахи по габаритах — це були просто погані постріли. Уже нема чого про це говорити, буде новий день і будуть нові гонки".

За словами Уроша Велепця, Джима налаштовувалася на боротьбу за медалі. Але тепер її завдання - виступ на наступних етапах Кубка світу, адже там біатлоністка може демонструвати хорошу форму.

"Звичайно, коли ти в хорошій формі, ти розумієш, що можеш показати результат не на десяте місце, а на топ-3. Почала Юлія з таким налаштуванням, але потім трапилися ці стійки...Треба дивитися вперед — на етап Кубка світу в Нове Мєсто. Якщо в Поклюці поставлять на естафету, то буде бігти. І потім вже дивитись на етап в Чехії".

Водночас, Велепець застеріг, що є проблеми зі спиною, які можуть вплинути на стан Юлії.

"Вона може бігти на високому рівні до кінця сезону. Просто в неї проблеми зі спиною. Інколи вони проявляються, тому будемо дивитися, як воно буде. Це впливає і на стрільбу стоячи, бо коли вона стає, може бути десь біль і це може стати наслідком таких хиб. Коли ти стоїш правильно, то воно дає дискомфорт, а обираючи іншу позу, то важко стріляти".

Як Юлія Джима виступає на чемпіонаті світу

  • Спринт (37 місце, 3 промахи), переслідування (25 місце, 3 промахи), індивідуальна (32 місце, 4 промахи)
  • Результати за швидкістю: 26 (спринт), 20 (переслідування), 19 (індивідуальна)
  • Найкращим результатом у кар'єрі Джими на чемпіонаті світу залишається 6 місце у мас-старті в Гогфільцені-2017.
На початок