XIV турнір з плавання пам’яті Яреми Фрондзея розпочався в Івано-Франківську

XIV турнір з плавання пам’яті Яреми Фрондзея розпочався в Івано-Франківську

XIV турнір з плавання пам’яті Яреми Фрондзея розпочався в Івано-Франківську
.

XIV турнір з плавання пам’яті заслуженого тренера України Яреми Фрондзея розпочався сьогодні в Івано-Франківську в приміщення коледжу фізичного виховання НУФВСУ. Змагання є відбірковими до чемпіонату України з плавання.

Учасник змагань Арсен Берестовий фінішує першим на дистанції 400 метрів. Каже, хоче потрапити на Чемпіонат України з плавання: "Мені 13 років, я почав плавати з 1-го класу. У мене була вчителька, яка була знайома з тренером. Тренер прийшов до неї і запитав, чи хтось з нашого класу хоче плавати. І так сталося, що я і ще декілька моїх друзів почали займатися плаванням".

Вероніці Прокопів 11 років. Плаванням займається з 6 років. Її основний стиль – батерфляй. Вероніка розповідає: "Мені подобаються ці змагання, цікаво брати участь. Поки невідомо, хто яке місце зайняв, але наразі я покращила свій результат і тому щаслива. Свій результат я покращила на 2 секунди, вважаю, що це досить багато, як для плавця".

Участь у змаганнях беруть 8 команд, понад 100 учасників. Приїхали спортсмени із Тернополя, Чернівців, Калуша, Снятина, Долини та Рогатина. Також є учасники з Івано-Франківська.

"Змагання проводяться серед хлопців 2005-2006 років народження та серед дівчат 2007-2008 років народження. Стиль – кроль на грудях, брас, на спині, дельфін, комплексне плавання. Ярема Фрондзей був одним із перших, хто започаткував на Прикарпатті плавання, працював багато років тренером, був першим головою обласної федерації плавання", – розказує суддя-стартер змагань Тарас Дейчаківський.

На завтра запланована друга частина змагань, після її закінчення організатори нагородять переможців.

Авторка: Оксана Василик

На початок