"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії

"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії

"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії
. Суспільне Карпати

Тут - котячий рай: чотирилапі - на дивані, підвіконні, на стелажах та у раковині. Домівку для вуличних котів створили дві іванофранківки - Наталія Попиченко та Дар’я Король. Вони розповіли Суспільному Карпати про своїх улюбленців.

Наталя та Дар’я завжди підбирали та влаштовували на перетримку вуличних котів. Коли ж назбиралося більше 60-ти підопічних і їх ніде було діти, то вирішили – треба діяти. Так виник соціальний бізнес. В одній кімнаті працює магазин, гроші йдуть на ліки, Їжу та стерилізацію. В іншій - пухнасті мешканці.

Дар'я Король - одна із засновниць будинку для безпритульних котів та "Кіт із заправки"
Дар'я Король - одна із засновниць будинку для безпритульних котів та "Кіт із заправки". Суспільне Карпати

"Магазин задумали як допомогу, дуже корисна скринька - завдяки цьому погасили борги у клініці. У нас тут великі вікна, і кожен може побачити, куди йдуть гроші, - розповідає волонтерка Дар’я Король. - Дехто має своїх улюбленців, приходить та конкретно комусь купує корм".

"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії
"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії. Суспільне Карпати

Не всі котики мають імена, бо волонтери сподіваються, що їх заберуть, і вже господарі назвуть так як захочуть. Тому живе тут кіт із заправки, саме там знайшли пухнастого красеня. Йому близько трьох місяців, має ніжну вдачу, йде з радістю на руки і чекає на свою сім’ю.

"Кіт із заправки" знайомиться з журналістами
"Кіт із заправки" знайомиться з журналістами. Суспільне Карпати

Ще одну кішечку знайшли у поважному віці, навіть зубів немає, тому годують її тільки вологим кормом.

Поважна кішечка
Поважна кішечка. Суспільне Карпати

"Ця тигрюся була знайдена моєю подругою дуже худенькою на смітнику, вона просто там шукала їжу. На жаль, таких кошенят беруть рідко, хоча по-різному буває," - розповідає Наталя.

Наталя Попиченко - одна із засновниць будинку для безпритульних котиків, поруч Тигрюся та Фінік
Наталя Попиченко - одна із засновниць будинку для безпритульних котиків, поруч Тигрюся та Фінік. Суспільне Карпати

До речі, заради волонтерства вона звільнилася з роботи, до цього 6 років працювала адміністратором у салоні краси. Дар’я теж за фахом юристка, але любов до котів переважила.

Приходять сюди волонтерити Аліса Кріцак та Ельвіра Никифорук. Спочатку допомагали розписувати стіни, розповідали про котиків у соцмережах. І зізнаються, що інколи кіт сам обирає господаря.

Аліса Кріцак та Ельвіра Никифорук - волонтерки будинку безпритульних котів
Аліса Кріцак та Ельвіра Никифорук - волонтерки будинку безпритульних котів. Суспільне Карпати

"Наша Дикуха, Дикуся, боялася всіх, втікала під диван, тому її так і назвали. Я з нею розмовляла, розказувала щось, і до мене вона пішла - згадує Ельвіра Никифорук. - У нас зараз троє котів: Принц, Граф він же Графіт та Дикуся."

Організатори будиночку для котів застерігають, що це неігрова кімната, бо тварини тут часто-густо хворі або покинуті кимось, стресують від великої кількості людей.

"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії
"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії. Суспільне Карпати

"Коли ми відкрилися, багато людей почало здавати своїх котів з усієї області, нестерилізованих. Але ви таким чином відбираєте шанс у вуличних котів знайти дім. Тому маєте брати відповідальність за своїх котів самі!" - каже волонтерка Наталія Попиченко.

"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії
"Кіт із заправки" та інші муркотливі історії. Суспільне Карпати

З початку своєї роботи уже прилаштували сотні підопічних, і сподіваються, що усі котики з Бельведерської зможуть знайти люблячу та турботливу сім’ю.

Авторка: Ірина Каразуб

На початок