У херсонській школі булінгу не було - рішення комісії управління освіти

У херсонській школі булінгу не було - рішення комісії управління освіти

У херсонській школі булінгу не було - рішення комісії управління освіти
. Суспільне Херсон

Випадок із приниженням третьокласника у херсонському навчально-виховному комплексі 56 не є булінгом – таке рішення прийняла комісія, створена управління освіти.

Начальниця відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції у Херсонській області Олена Вахтель – одна з членів комісії, яка працювала у школі. На засіданні, говорить поліціянтка, були присутні представники служби у справах дітей, ювенальної превенції та батьки обох хлопців:

"Булінгу в цьому навчальному закладі відносно заяви матері не було, оскільки не було систематичності даного діяння. Свідком події даного діяння була вчителька, класна керівниця, яка надала свідчення, що це було ненароком, що дитина ненароком це зробила, одразу вибачилася, що вчитель одразу привела до ладу цю курточку і ще раз наголосила на тому, щоб діти такого не вчиняли. Насмішок від класу не було і можна вважати, що це був одноразовий конфлікт".

Директорка закладу Світлана Микитюк каже, обоє хлопців відвідують школу та спілкуються між собою:

"Діти між собою зараз спілкуються. Протягом місяця продовжить працювати психологічна служба школи, яка буде спостерігати за поведінкою дітей і, якщо це потрібно для класного керівника, будуть допомагати. На сьогодні діти із задоволенням ходять до школи, жодного дня пропуску із психологічного навантаження чи перевантаження дитини, чи якоїсь стресової ситуації не було. Діти навіть між собою граються, граються спільно на перервах та на прогулянках".

Аліна Олефір, Володимир Чепинога.

Що відомо

  • Минулого тижня мати одного з третьокласників, який навчається у НВК 56 написала заяву директорці закладу з проханням розібратися у конфлікті між однокласниками. Жінка зазначила, що її сина інший учень обмазав фекаліями. Директорка школи звернулася до поліції. У навчальному закладі одночасно проводили дві перевірки – внутрішню та створили комісію управління освіти.
На початок