Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Меркушина - 13-а, Давідова - чемпіонка світу. Результати жіночої індивідуальної гонки

Меркушина - 13-а, Давідова - чемпіонка світу. Результати жіночої індивідуальної гонки

Меркушина - 13-а, Давідова - чемпіонка світу. Результати жіночої індивідуальної гонки
. Facebook

Невдала стрільба завадила українкам фінішувати вище.

В жіночій індивідуальній гонці від України бігли чотири біатлоністки - Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта Семеренко та Анастасія Меркушина. Для Віти Семеренко та Анастасії Меркушиної ця гонка стала першою - ні в змішаній естафеті, ні в спринті та персьюті вони участі не брали. Підгрушна та Джима навпаки бігли четверту гонку на чемпіонаті світу в Поклюці.

Для однієї із українок - Юлії Джими індивідуальна гонка була визначальною в контексті боротьби за Малий кришталевий глобус. Перед гонкою на чемпіонаті світу вона поступалася 18 очками італійці Доротеї Вірер.

Першою в індивідуальній гонці мала стартувати Підгрушна - вона отримала 2-й стартовий номер. Джима, Віта Семеренко та Меркушина стартували серед останніх - 64-й, 71-й та 90-й номер відповідно.

Дивіться також: жіноча індивідуальна гонка на чемпіонаті світу з біатлону

Виступ Олени Підгрушної склався невдало під час першої та другої стрільби, за підсумками яких Підгрушна заробила три хвилини штрафу.

Третя стрільба стала першою чистою для українки. Але повторити цей результат на останньому вогневому рубежі Підгрушна не змогла закрити всі мішені, схибивши одного разу.

Юлія Джима чудово розпочала гонку, влучивши у всі 5 мішеней за 26 секунд. Слідом за нею із нулем після першої стрільби вийшла і Віта Семеренко. Але другий вогневий рубіж став невдалим для українки - три з п'яти мішеней Джима не закрила. Слідом за нею Семеренко заробила одну хвилину штрафу.

Під час третьої стрільби Джима реабілітувалася - другий "нуль". Так само і Віта Семеренко - перед останньою стрільбою українки зберігали шанси на потрапляння до топ-20. Але Джима і Семеренко припустилися ще по одній хибі на останній стрільбі і могли розраховувати лише на топ-30.

Для Анастасії Меркушиної перша гонка на чемпіонаті світу в Поклюці розпочалася з однієї хвилини штрафу. Другий вогневий рубіж склався для українки значно краще - чиста стрільба. Третю стрільбу Меркушина відпрацювала дуже швидко і влучно - ще один нуль і шанси на потрапляння у топ-20. Завдяки точній роботі на останньому вогневому рубежі їй це вдалося - і за підсумками останньої стрільби вона вийшла на проміжній шостій позиції.

Проте Меркушина провела не найсильніше останнє коло, у зв'язку із чим опустилася на 10-е місце на відстані 14.1 км. Але навіть місце в топ-10 Анастасія не втримала - підсумкове 13-е місце.

Перемогу у жіночій індивідуальній гонці здобула Маркета Давідова. Чеська біатлоністка не зробила жодного промаху на стрільбі. Друге місце за шведкою Ганною Еберг, яка через одну штрафну хвилину поступилася чешці 28 секундами. Третьою фінішувала норвежка Інгрід Тандревольд із відставанням в 1:04 хвилини від Давідової.

Чемпіонат світу. Жіноча індивідуальна гонка. Результати

  1. Маркета Давідова (Чехія, 0+0+0+0) 42:27.7
  2. Ганна Еберг (Швеція, 0+0+1+0) +27.9
  3. Інгрід Тандревольд (Норвегія, 0+1+0+0) +1:04.0
  4. Ліза Тереза Гаузер (Австрія, 0+0+0+2) +1:52.2
  5. Свєтлана Міронова (СБР, 0+0+1+1) +2:05.8
  6. Селіна Гаспарін (Швейцарія, 1+0+0+1) +2:09.6

...

  • 13. Анастасія Меркушина (Україна, 1+0+0+0)
  • 32. Юлія Джима (Україна, 0+3+0+1) +4:06.4
  • 41. Віта Семеренко (Україна, 0+1+0+1) +4:39.1
  • 43. Олена Підгрушна (Україна, 1+2+0+1) +4:55.0
На початок