Серена Вільямс перемогла Сімону Халєп у чвертьфіналі Australian Open

Серена Вільямс перемогла Сімону Халєп у чвертьфіналі Australian Open

Серена Вільямс перемогла Сімону Халєп у чвертьфіналі Australian Open
. AP

Американка в двох кроках від восьмої перемоги на турнірі.

На Australian Open відбулися перші чвертьфінальні матчі в жіночій сітці. У першому чвертьфіналі Наомі Осака здолала китаянку Се Шувей - 6:2 та 6:2.

В другому півфіналі між собою зустрічалися американка Серена Вільямс, яка 7 разів перемагала на Australian Open, та румунка Сімона Халєп, що була сіяною на турнірі під другим номером.

До наступного раунду пройшла Серена Вільямс. Саме вона зустрінеться із Осакою у півфінальному поєдинку.

Як зіграли Серена Вільямс та Сімона Халєп?

Американська тенісистка, яка перед турніром отримала 10-й номер посіву, перемогла румунку у трьох сетах - двічі по 6:3.

В першому сеті Вільямс зробила брейк на подачі Халєп за рахунку 1:0, але у наступному геймі дозволила румунці відігратися. Тим не менш, представниця США взяла ще одну подачу Халєп, реалізувавши з другої спроби брейк-поїнт за рахунку 3:2, після чого довела партію до перемоги.

Початок другого сету виявився для Вільямс невдалим. Американка програла два поспіль гейми на власних подачах, хоча змогла відповісти одним брейком на розіграші Халєп. Проте за рахунку 1:3 представниця США виграла 5 наступних геймів поспіль, зробивши три брейки. За рахунку 3:3 румунка мала шанс взяти свою подачу, проте Вільямс з шостої спроби змогла взяти гейм.

Попри перемогу, Вільямс частіше помилялася за Халєп (33 невимушені помилки проти 19 у румунки). Також американка реалізувала менший відсоток брейк-поїнтів (46% проти 75%), але здобула більше очок на першій подачі - 77% проти 52%.

Що сказала Вільямс після матчу?

Після зустрічі американська тенісистка відзначила, що провела найкращий матч на турнірі. Але сподівається, що наступну гру із Осакою відіграє ще краще.

"Без сумнівів, це найкращий матч, який я зіграла на цьому турнірі. Мені треба було зіграти добре проти №2 у світовому рейтингу. Знала, що треба буде грати краще, і це мені вдалося. Дуже цим задоволена".

Наомі Осака - Серена Вільямс: що відомо

  • У світовому рейтингу Осака займає 3-е місце, Вільямс, завдяки виступам на Australian Open-2021, піднялася на сьоме місце.
  • Всього між собою Осака та Вільямс зіграли 4 матчі (по 2 перемоги в активі кожної із тенісисток).
  • Остання гра між Осакою та Вільямс відбулася у півфіналі турніру в Аделаїді в 2021 році. Перемогу здобула американка - 6:2, 2:6, 10:7.
  • Осака та Вільямс - єдині тенісистки, які залишилися на Australian Open та перемагали в турнірі. Японка здобувала перемогу на турнірі в 2019 році, американка є рекордсменкою за кількістю перемог (остання - в 2017-му).
На початок