Як депутати Херсонської міськради бюджет ухвалювали

Як депутати Херсонської міськради бюджет ухвалювали

Як депутати Херсонської міськради бюджет ухвалювали
. Суспільне Херсон

На позачерговій сесії Херсонської міської ради 23-го січня депутати проголосували за бюджет на 2020-й рік. Рішення набрало 29 голосів.

Бюджет Херсона прийняли на рівні приблизно 2,5 млрд грн. Понад 2 млрд. або 84% становлять видатки на бюджетну сферу та соціальний захист. 393 млн грн, або 16% - видатки на житлово-комунальне господарство. Про доповнення до документу розповів директор департаменту бюджету і фінансів Роман Підперигора:

"Пропонується по дохідній частині збільшити у 2 млн. 800 тисяч грн., по додатковій частині – збільшити управлінню освіти, видатки 4 млн грн., для спорту – 400 тисяч грн., управлінню молоді та спорту – збільшити видатки на 2 млн. 400 тисяч грн., управлінню охорони здоров’я – 1 млн 700 тис. грн.".

Після цієї інформації депутати півтори години обговорювали майбутній бюджет та вносили пропозиції.

"Здоровий глузд переміг", - так прокоментував прийняття бюджету міський голова Володимир Миколаєнко:

Мене дуже непокоїть, що здравомислячих депутатів лише 29. Як можна спекулювати інтересами міста – я можу загинати пальці, які проблеми були б, якби було неприйняття бюджету. Чогось головні пропозиції були забрати гроші з харчування або комунальних підприємств. Я подивився – у нас на комунальні підприємства нічого не збільшилось, а навіть, зменшилось".

Проєкт бюджету, за який 23-го січня проголосували депутати, поданий з порушеннями. Це сказав голова бюджетної комісії, депутат Руслан Рубан:

"Ми просили запити, але ми їх не бачили, основні розпорядники коштів не подавали, це грубе порушення бюджетного законодавства. Основна проблема в тому, що бюджет цей зроблений на підтримку комунальних підприємств і питання щодо харчування. У сусідньому Миколаєві на нього заплановано 90 млн, а у нас – 150 млн. Вибачте, Миколаїв в два рази більше, і тут є маніпуляція в тому, якщо з бюджету будуть вкрадені кошти, ми повинні на це звертати увагу".

Депутат Станіслав Трошин підтримав проект бюджету:

"В ньому багато слушних речей. Нарешті ми ремонтуємо не лише внутрішньо дворові - ми ремонтуємо магістральні дороги, адже якість доріг для містян дуже важлива. Ми зробили багато корисних речей по ЖКГ – внесли правки, згідно з якими, багатоповерхові будинки будуть мати індивідуальні теплові пункти. Їх встановлення допоможе платити менше за опалення".

Аліна Мокляк, Володими Чепинога.

На початок