Проблема з опаленням: у школі на Харківщині частину дітей перевели на дистанційне навчання

Проблема з опаленням: у школі на Харківщині частину дітей перевели на дистанційне навчання

Проблема з опаленням: у школі на Харківщині частину дітей перевели на дистанційне навчання
. facebook.com/volokhivschool

У Волохово-Ярському навчально-виховному комплексі, що на Харківщині, не вистачає паливних брикетів для обігріву. Через це частина дітей тепер навчається дистанційно.

За словами директора НВК Іллі Олефіра, це пов’язано з переходом закладу із Чугуївського у Балаклійський район. Керівництву школи довелося припинити навчання дошкільного підрозділу — 19 дітей навчатимуться вдома.

Мама першокласниці Волохово-Ярського НВК Лілія розповіла Суспільному, що проблема з опаленням виникла ще в січні під час локдауну та після нього. За її словами, у школі холодно, дитина хворіла.

"В нас перший клас. Ми після карантину десь тиждень не ходили. Потім дитина вийшла до школи, захворіла. Навчання в нас зараз не дистанційне, діти сидять в одязі у школах", — каже Лілія.

На думку директора навчального закладу Іллі Олефіра, проблема з опаленням є тимчасовою.

"Це пов'язано з тим, що ми перейшли до іншого району. Процедура закупівлі палива проходить через тендер. У п'ятницю в нас пройшов тендер, питання тепер контролює Балаклійська міська рада. Буквально завтра нам завезуть паливо і ці тимчасові труднощі ми переборемо", — говорить директор НВК.

"В нас навчається 107 учнів. 19 дітей — це дошкільний підрозділ, це в нас окреме приміщення. На жаль, освітній процес у ньому довелося припинити, тому що туди тепло доходить найменше", — додав Олефір.

Зараз учні навчаються за змішаною формою. Освітній процес у школі має відновитися з 17 лютого, каже Олефір.

Головна спеціалістка відділу освіти Балаклійської міської ради Оксана Дворічанська повідомила, що у Волохово-Ярському навчальному закладі дітей хворіє не більше, ніж в інших школах.

На початок