Викликав поліцію, щоб розчистили сніг: чи вдався експеримент жителя Грибової Рудні

Викликав поліцію, щоб розчистили сніг: чи вдався експеримент жителя Грибової Рудні

Викликав поліцію, щоб розчистили сніг: чи вдався експеримент жителя Грибової Рудні
. Суспільне Чернігів

Заявив про вбивство вітчима, бо хотів, щоб розчистили від снігу дорогу до його будинку. Житель села Грибова Рудня зателефонував 102 і сказав, що вдарив вітчима ножем, той не дихає. Приїхати просив зі спецтехнікою, бо дорога до хати засніжена.

Олександр Авраменко у свій День народження вирішив провести експеримент, розповіла його мама. Самого Олександра вдома Суспільне не застало. Жінка чула, як син телефонував до поліції.

«Я читала книгу на печі, чую, він вийшов на кухню. Походив, потім зайшов у кімнату і почав дзвонити. Ну, думаю, День народження, йому цілий день дзвонили. Потім, коли я почула, що він каже: я вбив вітчима, він лежить не дихає. Я заходжу, кажу, Саша, що ти… А чого вони дороги не чистять? Нехай дороги почистять, з двору вийти не можна. Я хочу перевірити, за скільки і як вони до двору під’їдуть», – розповідає жінка.

За словами речниці Нацполіції області Юлії Ковтун, ввечері, 13 лютого, на лінію 102 подзвонив чоловік та повідомив, що він вдарив свого вітчима ножем в груди, поранений не дихає. Голос заявника був дуже схвильованим. Також він попросив приїхати зі спецтехнікою, бо за його словами, біля дому було дуже багато снігу.

Вітчим також чув розмову пасинка із поліцейськими.

«Чоловік приїхав зі зміни опів на 4 вечора, ми повечеряли, він з добової зміни ліг спати. І Саша ліг спати. А чоловік встає з ліжка і каже: «А я живий?». Я, каже, також чую його розмову і себе торкаюся, чи я живий», – розповідає Олена Авраменко.

У п’ятницю та суботу у село не змогла приїхати машина, яка возить продукти, розповіла вона. Місцеві невдоволені тим, як чистять дороги у Грибовій Рудні.

Голова Добрянської громади каже – розчистити цю вулицю у Грибовій Рудні просто не встигли.

На виклик поліцейські приїхали без спецтехніки. Дорога лишилася нерозчищеною. На заявника поліцейські склали адмінпротокол за хибний виклик спеціальних служб. Стаття передбачає штраф від 51 до 119 грн.

У Чернігові за гроші розчистити дорогу від снігу може комунальне підприємство «Зеленбуд».

«Тариф по очистці снігу для приватних компаній та фізичних осіб – 700 грн/год разом з ПДВ. Це трактор з отвалом та щіткою», – розповів директор КП «Зеленбуд» Артем Стах.

Під час останнього снігопаду підприємство отримало близько 50 таких заявок.

Читайте також:

"Дві легкові, шість вантажних та «швидку» витягнули із заметів рятувальники на Чернігівщині"

На початок