На Буковині призначили голів укрупнених районних адміністрацій: хто ними стали

На Буковині призначили голів укрупнених районних адміністрацій: хто ними стали

На Буковині призначили голів укрупнених районних адміністрацій: хто ними стали
. Дмитро Козарійчук, Михайло Чорней, Олег Мельничук

Президент України призначив трьох голів укрупнених районних адміністрацій. Ними стали очільники колишніх РДА.

Про це йдеться в розпорядженнях президента.

На посаду голови Чернівецької РДА призначили Дмитра Козарійчука, Дністровської — Олега Мельничука, а Вижницької — Михайла Чорнея.

Дмитро Козарійчук — юрист, працював помічником прокурора у прокуратурах Чернівецької та Львівської областей. Також працював заступником директора на підприємстві "Україна", яке займається вирощуванням зернових культур, а також м'ясництвом. Очолював Заставнівську РДА.

На парламентських виборах 2019 року був довіреною особою кандидата у нардепи від "Слуги народу" Валерія Божика. Балотувався до обласної ради від партії "Перемога Пальчевського".

Очільником Вижницької райдержадміністрації став Михайло Чорней. Він — підприємець, здає в оренду автотранспорт та нерухоме майно. Був депутатом Вижницької міської, районної та обласної рад. До укрупнення районів був головою Вижницької РДА.

Дністровську райдержадміністрацію очолив колишній голова Новоселицької РДА Олег Мельничук. Він є підприємцем, керівником фермерського господарства "Власта-Люкс".

Мельничук очолював штаб партії "Самопоміч" у Новоселицькому районі. Був депутатом Чернівецької облради від партії, у 2019 році вийшов з неї, водночас не склав мандат.

На президентських виборах у 2019 році був довіреною особою кандидата у президенти Андрія Садового в Чернівецькій області. У 2020 році балотувався в міські голови Новоселицької громади від партії "Народний контроль".

Читайте також

У Чернівецькій області розпочали ліквідацію колишніх райрад

Що відомо

  • Рада проголосувала за новий адміністративний поділ — на Буковині утворили три райони.
На початок