Ілля Марченко здолав Енді Маррея у фіналі турніру в Італії

Ілля Марченко здолав Енді Маррея у фіналі турніру в Італії

Ілля Марченко здолав Енді Маррея у фіналі турніру в Італії
. Ілля Марченко. Фото: BTU

Перша перемога Марченка на турнірі за 3 роки.

На шляху до фіналу турніру в італійській Б'єллі. Марченко встиг вибити одразу кількох сильних суперників - Мартіна Кліжана (5-й сіяний), Лоренцо Джустіно (4-й сіяний). У півфіналі українець здолав Федеріко Гайо, другого сіяного на турнірі.

Для перемоги залишалося здолати першого сіяного. Ним був саме Енді Маррей.

Як зіграв Марченко проти Маррея?

Марченко відносно легко переміг британського тенісиста у першому сеті. Спочатку українець взяв гейм на його подачі на старті зустрічі, після чого здобув ще один брейк за рахунку 3:1.

Український тенісист міг закінчувати партію за рахунку 5:1, маючи сет-поїнт. Маррей у підсумку зміг взяти непростий гейм на власній подачі. Але наступний гейм програв, дозволивши Марченку вийти вперед по сетам.

Читайте також: "Не знаю, як складеться сезон після Дохи і Дубаю". Стаховський - про плани після Australian Open

Друга партія розпочалася для Марченка так само, як і перша. Ілля знову зробив брейк, після чого взяв свою подачу, здобувши перевагу. У подальшому тенісисти обмінювалися перемогами на власних геймах. За рахунку 5:3 українець навіть здобув матч-бол, але не зміг ним скористатися. В останньому геймі Маррей спробував нав'язати боротьбу Марченкові, але перемогти не зміг.

За всю гру британський тенісист не зробив жодного брейк-поїнта (у Марченка їх 7). Також українець подав 9 ейсів (проти трьох у Маррея) та виграв 78% очок на власній подачі - британець 54%.

Завдякі перемозі Марченко також суттєво покращив свій рейтинг ATP. Він випередив співвітчизника Сергія Стаховського і став першою ракеткою світу в Україні серед чоловіків. Після перемозі на турнірі в Б'єллі Марченко ділить 178-е місце з аргентинцем Гвідо Андреоцці.

Челленджер. Б'єлла. Фінал

Енді Маррей (Велика Британія, 1) - Ілля Марченко (Україна) 0:2 (2:6, 4:6)

Що відомо

  • Марченко уперше за 3 роки потрапив до топ-200 світового рейтингу ATP. Востаннє він займав 196-е місце на початок 2018 року.
  • Найвище досягнення Марченко у кар'єрі в рейтингу ATP - 49-е місце в вересні 2016 року. 2017 рік він розпочинав у статусі 74-ї ракетки світу.
  • За свою кар'єру Марченко 8 разів перемагав на "челленджерах". Востаннє - в 2017 році на турнірі в Ізмірі.

Що далі

  • Після перемоги на турнірі в Б'єллі Марченко залишиться в Італії. Наступного тижня там стартує ще один "челленджер", на якому українець братиме участь.
  • 5-6 березня відбудуться матчі Кубка Девіса. Марченко потрапив до заявки збірної України на поєдинки проти Ізраїля.
На початок