Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Гідно пробігли, але не вистачило впевненості в стрільбі". Санітра - про гонки переслідування

"Гідно пробігли, але не вистачило впевненості в стрільбі". Санітра - про гонки переслідування

"Гідно пробігли, але не вистачило впевненості в стрільбі". Санітра - про гонки переслідування
. Євгеній Каранов

Головний тренер української збірної відзначив схожі риси чоловічої та жіночої гонок.

У Поклюці пройшли дві гонки переслідування, за результатами яких двоє українців фінішували у топ-10.

Спочатку Артем Прима, який стартував 20-м, фінішував 8-м у чоловічій гонці переслідування, тричі схибивши на вогневих рубежах, але компенсувавши промахи ходом на дистанції. Згодом Олена Підгрушна відстріляла чотири вогневі рубежі "на нуль", а наприкінці нав'язала боротьбу Деніз Геррманн та фінішувала на 7-й позиції.

Читайте також: Підгрушна - сьома, Екгофф вдруге перемагає на ЧС-2021. Результати жіночої гонки переслідування

За підсумками гонок головний тренер збірної України Юрай Санітра поспілкувався з журналістом Суспільне Спорт Євгенієм Карановим, де відзначив результати Прими та Підгрушної.

"Дуже хороша "валентинська" неділя. Порадували Прима і Підгрушна".

З приводу результатів чоловічої гонки переслідування Санітра залишився задоволений ходом по дистанції українців. Хоча відзначив, що відстріляти могли краще.

"Сьогодні супер результат у Прими. Умови на стрільбі були незрозумілі, особливо на третьому рубежі, порив вітру, Артем прибув у цей час на стрільбу. Цимбал також добре відстрілявся, лише одна хиба, хоча було невдале третє коло. У Підручного було багато габаритів, а потім психологічно не зміг впоратися".

"Хлопці підтвердили, що вони у хорошій формі. На стрільбі могли краще, але загалом я задоволений їх роботою", - наголосив Санітра.

Щодо роботи жінок на вогневому рубежі, то головний тренер збірної України відзначив, що це вдалося зробити лише Олені Підгрушної. При цьому Санітра високо оцінив роботу спортсменки на останньому колі, коли вона обійшла Деніз Геррманн та Марте Олсбю Ройзеланд.

Читайте також: "На чемпіонаті світу усі звірі". Прима, Цимбал та Підручний - про гонку переслідування

"Олена дуже добре стріляла, у цих умовах зробити нуль - якби це повторила післязавтра, було б дуже добре. Фантастичне останнє коло, знову обіграти Геррманн та Олсбю. Ніхто не може виграти у неї на останньому колі у цьому жіночому пелотоні".

Щодо результату інших біатлоністок, то Санітра пояснив дострокове завершення гонки для Валентини Семеренко невдалою стрільбою, після чого тренерський штаб її вирішив зняти. Джима і Блашко, за словами тренера, непогано рухалися по дистанції.

"Джима і Блашко не впоралися зі стрільбою лежачи, я стояв на трасі - бачу, що рухалися непогано. Валентина Семеренко вийшла на старт, щоб відпрацювати добре на стрільбі. Але не вийшло. На першій стрільбі одразу чотири промахи,. ми вирішили зняти її".

Загалом Санітра вважає, що стартові гонки показали високу готовність збірної України до чемпіонату світу у Поклюці. Але відзначив, що впевненості під час роботи на вогневих рубежах не вистачає.

"Знову радіємо, бо і чоловіки, і жінки гідно пробігли. Після третього старту показали, що готові дуже добре. Трохи не вистачає впевненості у стрільбі всім, але думаю, що далі можемо оптимістично дивитися на старти на чемпіонату світу".

Тренер збірної України також відзначив, що перемовить зі спортсменами з приводу подальших стартів на чемпіонаті світу. При цьому склад на жіночу індивідуальну гонку буде визначено вже у понеділок, 15 лютого.

"Побачимо, як буде. Наша стратегія така - йдемо від старту до старту. Сьогодні треба поговорити зі спортсменами, які мають більшу кількість стартів. Завтра будемо визначати склад на жіночу індивідуальну гонку".

Що далі?

  • Наступні гонки на чемпіонаті світу в Поклюці відбудуться 16 та 17 лютого - жіноча та чоловіча індивідуальні гонки відповідно.
На початок