Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"На спусках треба гарно працювати, бо можна втратити багато часу". Дудченко - про трасу у Поклюці

"На спусках треба гарно працювати, бо можна втратити багато часу". Дудченко - про трасу у Поклюці

Ексклюзивно
"На спусках треба гарно працювати, бо можна втратити багато часу". Дудченко - про трасу у Поклюці
. IBU

Ексклюзивний коментар Антона Дудчуенка для Суспільне Спорт.

Чемпіонат світу з біатлону розпочнеться для Антона Дудченка спринтерською гонкою. Він потрапив у четвірку українців, які змагатимуться у цьому старті.

Для Антона це буде перший старт з етапу Кубка світу в Антгольці, де він зокрема фінішував п'ятим у індивідуальній гонці.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Дудченком перед спринтом в ефірі біатлонної студії. Дивіться повне відео:

У коментарі журналісту Суспільне Спорт Євгенію Каранову український біатлоніст відзначив, що досить непогано себе почуває. Він мав проблеми на початку збору в Поклюці, але стан стабілізувався.

"Самопочуття досить непогане, після фінішу буде більш зрозуміло. Що стосується збору, то ми готувалися впродовж двох тижнів. Після Антгольцу ще кілька днів відчувалася втома, але відпочили і зараз усе добре".

Щодо самої траси у Поклюці, то Дудченко відзначив, що вона суттєво змінилася ще минулого року, коли її підготували до чемпіонату світу.

"Взагалі траса змінилася порівняно із тим, що було. Досить складна траса, великі підйоми, на яких потрібно працювати, спуски теж із поворотами, на яких не відпочинеш. Увесь цей час у напрузі, тому дуже важка траса. Якщо порівнювати її з Антгольцем, то у Антгольці траса більш полога, під кожен крок бігти. Тут навпаки круті підйоми і більше часу проводиш. Гарно потрібно працювати на спусках, оскільки на них можна втратити багато часу".

У п'ятницю, 12 лютого, відбудеться чоловічий спринт. Початок гонки - о 15:30.

Що відомо

  • Дудченко міг стартувати у змішаній естафеті - його ім'я головний тренер збірної України Юрай Санітра називав у якості потенційної зміни на змішану естафету. Проте дебют біатлоніста на чемпіонаті світу було відкладено - Підручний стартував.
  • У Поклюці Дудченко здобув чотири нагороди у кар'єрі - на юніорському чемпіонаті Європи (друге місце у індивідуальній гонці та третє - у гонці переслідування), а також на юніорському Кубку IBU (змішана естафета та спринт - 3-е місце).
  • Найкращий результат у сезоні Дудченко показав на етапі Кубка світу у Антгольц-Антерсвельві - п'яте місце у індивідуальній гонці.
На початок