Підсумки 2020 року: поліція Херсонщини розповіла про стан резонансних справ

Підсумки 2020 року: поліція Херсонщини розповіла про стан резонансних справ

Підсумки 2020 року: поліція Херсонщини розповіла про стан резонансних справ
. Суспільне Херсон

9 лютого у Головному управлінні Національної поліції у Херсонській області відбулася пресконференція щодо результатів діяльності 2020 року та окремих аспектів роботи 2021-го.

Судовий розгляд справи вбивства Володимира Чебукіна триває, - розповів заступник начальника ГУ Нацполіції у Херсонській області Микола Вербицький:

"Підозрюваний у скоєнні злочину Кашніков був затриманий, йому було повідомлено про підозру, його взяли під варту. Судом було змінено йому запобіжний захід на внесення застави, а судом Миколаївської області це рішення нашого суду залишено в силі. 26 червня 2020 року обвинувальний акт був скерований до суду для розгляду справи по суті, підозра була сформульована – як умисне вбивство, без жодного самозахисту. Наразі судовий розгляд триває".

Під час брифінгу правоохоронці розповіли про кримінальне провадження за фактом підробки документів та незаконного ввезення на територію України відходів (вторинної сировини).

"Є окреме провадження – зловживання службовим становищем. Повідомлено про підозру одній особі – це директор фірми, яка вкладала контракт та завозила цей пісок за підробленими документами. Були проведені лабораторні дослідження піску, а висновок про відповідний рівень речовини не відповідав дійсності. Досудове розслідування не закінчено, тривалий час ми чекали в рамках міжнародно-правової допомоги відповідь, триває переклад, проведення експертизи щодо цих відходів. Я вважаю, що за результатами першого кварталу 2021 року ми зможемо повідомити ЗМІ певні результати розслідування".

Як повідомив начальник ГУНП Херсонщини Олександр Прокудін, було отримано рішення суду, що пісок може бути утилізований, наразі проводять пошук організації, яка зможе це зробити.

Розпочато кримінальне провадження щодо зникнення Дмитра Капустіна:

"Зроблено дуже багато слідчих дій, проведено дуже багато роботи, слідство триває. Під час досудового розслідування було встановлено місцезнаходження предметів, які належали Дмитру: куртка, банківська картка, мобільний телефон, паспорт громадянина України. Всі ці предмети були вилучені у певних осіб, які мали спілкування з Дмитром напередодні зникнення. За версією цих осіб, вони розуміли, що предмети належать зниклому херсонцю, тому відкрито окреме кримінальне провадження за фактом крадіжки".

Як розповів Олександр Прокудін, за фактом загибелі червонокнижних птахів – сірих журавлів було відкрито кримінальне провадження за забруднення земель і головна версія слідства – птахи загинули внаслідок того, що отруїлись зерновими, які призначались для отруєння гризунів:

"Розслідування триває, є певні складнощі, бо треба дослідити багато господарств. У зоні, де щодня харчувались журавлі, 58 фермерських господарств, ми повинні всі перевірити разом з Держпродспоживслужбою. Поки не можемо нічого стверджувати, призначено низку експертиз. Попередньо розраховано, що заподіяно шкоди державі на суму 2 мільйони 300 тисяч гривень".

Читайте також

  • "Рік бездіяльності", - під таким гаслом 4 січня 2021 року пікетували Херсонський апеляційний суд родичі і друзі вбитого рік тому каховчанина Володимира Чебукіна. Люди вимагали передати справу до Новокаховського суду.
  • 12 грудня 2019 року слідчим управлінням обласного главку поліції було розпочато досудове розслідування трьох кримінальних проваджень, відкритих у зв’язку з незаконним ввезенням на територію Херсонської області відпрацьованого піску з одного із підприємств Чорногорії.
  • 22-річного херсонця Дмитра Капустіна, який зник наприкінці листопада 2020 року і досі розшукує поліція Херсонської області.
  • 16 січня у Херсонській облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи, яка розслідує причини загибелі понад 200 червонокнижних сірих журавлів на території області. Відомо, що птахи загинули не через пташиний грип, а через отруєне зерно, яке фермери посіяли на навколишніх полях для боротьби з гризунами.
На початок