Вперше в історії поетеса відкрила Супербоул читанням віршів

Вперше в історії поетеса відкрила Супербоул читанням віршів

Вперше в історії поетеса відкрила Супербоул читанням віршів
.

Вперше в історії Супербоула – щорічних фінальних ігор за звання чемпіона Національної футбольної ліги США – в шоу-програму, що передує матчу, включили поетичний виступ. Увечері 7 лютого на поле Raymond James Stadium в місті Тампа, штат Флорида, Аманда Горман прочитала власний вірш "Хор капітанів". Про це повідомляють практично всі американські медіа, зокрема The New York Times і The Washington Post.

Горман присвятила свій твір почесним капітанам, обраним керівництвом НФЛ для участі в жеребкуванні перед грою: Джеймсу Мартіну, ветерану Морської піхоти США з Піттсбурга, Трімейну Девісу, вчителю з Лос-Анджелеса, і Сюзі Дорнер, медсестрі з Тампи. Всі троє стали відомими завдяки своїй активній діяльності, спрямованій на допомогу оточенню. Півторахвилинний відеоролик із записом того, як Горман читає свої вірші, доступний на YouTube.

"Хор капітанів" ("Chorus of the Captains") починається зі слів: "Сьогодні ми вшановуємо трьох капітанів за їх вчинки та вплив за часів кризи і невизначеності" і завершується: "У той час, як ми вшановуємо їх сьогодні, вони – ті люди, які шанують нас кожен день".

Поява поетеси на цьому шоу, яке давно перетворилося в одне з національних свят США, здивувало багатьох, оскільки час в межах трансляції гри коштує дуже дорого і до участі в ньому залучають лише найпопулярніших зірок рок- і попсцени.

Що відомо

Аманда Горман (Amanda Gorman) – 22-річна чорношкіра поетеса, яка нещодавно стала новою зіркою американської культури. Аманда виросла в Лос-Анджелесі, де публікувала свої вірші в журналах і рано заявила про себе як про перспективну поетесу.

У 16 років вона стала Молодим поетом-лауреатом Лос-Анджелеса, а ще через кілька років, після вступу до Гарварду, де вона вивчає соціологію, Горман обрали першою в історії США національною Молодою поеткою-лауреатом (the National Youth Poet Laureate).

Журнал Time виніс фотографію Горман на обкладинку і помістив на своїх сторінках інтерв'ю, яке у Горман взяла колишня перша леді США Мішель Обама. Через кілька днів після виступу на Капітолійському пагорбі поетеса підписала контракт з провідним світовим модельним агентством IMG Models

На початок