За вимагання "відкату": на Закарпатті судитимуть голову ОТГ від "Слуги народу"

За вимагання "відкату": на Закарпатті судитимуть голову ОТГ від "Слуги народу"

За вимагання "відкату": на Закарпатті судитимуть голову ОТГ від "Слуги народу"
. Фото: УСБУ в Закарпатській області

Голова Воловецької територіальної громади на Закарпатті від партії "Слуга народу" постане перед судом за вимагання хабаря від підприємця. Про це повідомила речниця Закарпатської прокуратури Катерина Хижняк.

"Під час розслідування правоохоронці встановили, що посадовець вимагав 80 тис. грн "відкату" від керівника приватної фірми, що виконувала ремонт дороги", — каже Катерина Хижняк.

"Ці кошти призначалися для сплати надуманого боргу за неякісне виконання будівельних робіт, а також як гарантія безперешкодності участі підрядника в публічних закупівлях", — розповіла речниця.

Наразі, закарпатські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо голови селищної ради за одержання хабаря поєднаного з вимаганням.

Кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар Михайла Попелича щодо цієї події, однак на дзвінки він не відповідав.

За вимагання "відкату": на Закарпатті судитимуть голову селищної ради
Фото: УСБУ в Закарпатській області

Що відомо:

  • 10 листопада 2020 року правоохоронці затримали голову Воловецької ОТГ під час отримання частини коштів.
  • Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров на своїй сторінці повідомив, що правоохоронці затримали голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича. Зокрема, він зазначив, що "Михайло Попелич виграв вибори, як кандидат від "Слуги Народу", однак партійна приналежність не дає імунітету нікому, і особливо, коли йдеться про хабарі, "відкати" та розкрадання бюджету".
  • Після затримання голова Воловецької ОТГ 17 листопада звернувся до мешканців громади.
Читайте також: Закарпатська митниця заперечила інформацію про службове зловживання вісьмох інспекторів
На початок