У Києві пограбували квартиру генпродюсера телеканалів Козака

У Києві пограбували квартиру генпродюсера телеканалів Козака

Ексклюзивно
У Києві пограбували квартиру генпродюсера телеканалів Козака
. Скріншот Детектор Медіа

У Києві 6 лютого пограбували квартиру генерального продюсера медіахолдингу "Новини", до якого входять телеканали ZIK, 112-Україна та NewsOne, Олексія Семенова.

Цю інформацію Суспільному підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

У Печерському відділі поліції повідомили, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою" Кримінального кодексу України.

Суспільне звернулось за коментарем до Олексія Семенова, проте, станом на час публікації новини, відповіді не отримало.

Олексій Семенов – російський медіапродюсер. В Україні він запускав телеканали: 112-Україна, Прямий, NewsOne та Kyiv.live. У 2019 році Семенов очолив медіахолдинг "Новини", до якого входять телеканали, які належать народному депутату від партії "Опозиційна платформа – За життя" Тарасу Козаку.

Що відомо

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака. Також під санкції потрапили канали "112-Україна", "ZIK" та "NewsOne". Їхню трансляцію було припинено за пів години після публікації указу президента.
  • Співробітники Офісу президента назвали законними санкції Ради національної безпеки та оборони проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Натомість Козак назвав блокування каналів "політичною розправою".
  • У Нацраді повідомили, що ліцензії заблокованих телеканалів Козака все ще діють, анулювати їх можливо лише в судовому порядку.
  • ОПЗЖ на партійному з'їзді ухвалила резолюцію щодо ініціювання процедури імпічменту президента Володимира Зеленського. Прессекретарка президента Юлія Мендель назвала це "пропагандистською ініціативою".
  • У Києві 8 лютого відбулась акція "Свобода без слова" на підтримку телеканалів ZIK, 112-Україна та NEWSONE, які були заблоковані через санкції проти нардепа від партії ОПЗЖ Тараса Козака.
На початок